«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ας μιλήσουμε για Κρόνιους - μέρος 2ον



Το 1ο μέρος εδώ.

Είχα υποσχεθεί να προχωρήσω σε ένα 2ο μέρος του θέματος, αλλά θα υπάρξει σίγουρα και 3ο και 4ο.
Στο 1ο μέρος δεν ανέτρεξα σε καμία πηγή. Ήταν όπως είχα ήδη στο μυαλό μου κάποιες πληροφορίες και τις συνδύασα. Το παρακάτω κείμενο το ανακάλυψα κατά λάθος σήμερα και πραγματικά, τα περισσότερά του σημεία είναι αρκετά στα οποία θα αναφερόμουν -αλλά ομολογώ πως τεμπέλιασα από τις 30 Ιουλίου μέχρι τώρα- γι αυτό και σας το παραθέτω αυτούσιο. Προέρχεται από το μπλογκ -Διανόημα- ἂπειρον, Ἑλλάς -  το οποίο εντόπισα απόψε και η τελευταία του δημοσίευση σταματά στις 10 Νοεμβρίου 2015.  ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ


Ατλάντιο –Κρόνιο Ιερατείο

[ Πριν 30 χρόνια, Έλληνες μαθητές που πήγαιναν να σπουδάσουν στην Αμερική βρίσκονταν πολύ πιο μπροστά από τους Αμερικανούς συμφοιτητές τους, αφού τα μαθηματικά που τους δίδασκαν, έως και το δεύτερο έτος του πανεπιστημίου, τα είχαν μάθει ήδη στο Ελληνικό Λύκειο ]

Στον Ελληνικό κόσμο, πολύ πριν τους τρείς Κατακλυσμούς που είναι καταγεγραμμένοι, του Φορονέως, του Δευκαλίωνος και του Ωγύγου υπήρξε μια χρυσή εποχή που αποτελεί θρύλο για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ησίοδος στο έργο του «Έργα και Ημέραι», αναφέρει το Χρυσό γένος. Ήταν η εποχή που βασίλευε ο Κρόνος. Οι άνθρωποι ζούσαν όπως οι θεοί, μακριά από βάσανα και δυστυχίες. Δεν γερνούσαν και περνούσαν τον καιρό τους πάντα νέοι σε συμπόσια και γιορτές.

Όταν ερχόταν η ώρα να πεθάνουν αποκοιμούνταν γλυκά. Δεν γνώριζαν το νόμο της δουλειάς. Όλα τα αγαθά ήταν στη διάθεσή τους από μόνα τους. Το έδαφος έδινε από μόνο του αρκετή σοδειά κι εκείνοι ζούσαν στην εξοχή ειρηνικά. Από τότε που το γένος αυτό χάθηκε από τη γη με τη βασιλεία του Διός, οι άνθρωποι της εποχής εκείνης έγιναν Φύλακες των Θνητών και χορηγοί των αγαθών.

Αυτός είναι με την πιο παλιά μορφή του ο μύθος της χρυσής εποχής που πολύ αργότερα ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΚΕ από τους Ιουδαίους στις διηγήσεις για τον Παράδεισο που τον ανέμιξαν με ότι είχαν μάθει στη Βαβυλώνα όπως το ιερό δένδρο της γνώσης, το οποίο υιοθέτησαν στο δένδρο της Καμπάλα.

Ο μύθος αυτός πολύ σύντομα έγινε κοινός τόπος ηθικής που συνήθιζε να αναπαριστά την αρχή της ανθρωπότητας έως την εποχή της δικαιοσύνης και της καλοπιστίας. Στην Ρώμη, όπου ο Κρόνος κυριαρχούσε με τον Σατούρνο, τοποθετούσαν την χρυσή εποχή, την εποχή που ο θεός αυτός βασίλευε στην Ιταλία, η οποία ονομαζόταν Αυσονία.

Οι θεοί ζούσαν σε στενή σχέση με τους θνητούς. Πόρτες δεν υπήρχαν αφού δεν υπήρχε κλεψιά, ούτε δολοφονίες. Για πρώτη φορά ο τεχνικό πολιτισμός εμφανίστηκε με την εισαγωγή του ΔΡΕΠΑΝΙΟΥ από τον Κρόνο, ένα σύμβολο που χρησιμοποίησε αργότερα ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ για δύο λόγους: πρώτα για να αναφερθεί στην χρυσή εποχή που υποσχόταν και δεύτερον για να τονίσει πως συντάσσεται στο Στρατόπεδο του ΚΡΟΝΟΥ, του αντιπάλου του ΔΙΟΣ.

Ο Σατούρνος έμαθε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν καλύτερα τα προϊόντα που έδινε η εύφορη γη από μόνη της. Στη Ρώμη διηγούντο πως ο Σατούρνος βασίλεψε στο Καπιτώλιο, εκεί που αργότερα χτίστηκε ο ναός του Αρίστου Υψίστου Διός.

Στη χώρα αυτή τον υποδέχθηκε ο θεός Ιανός και από τότε βασίλευε εκεί μαζί του. Ο μύθος της Χρυσής Εποχής εμφανίζεται αργότερα στον μυστικισμό των Νεοπυθαγορείων, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού όλες οι ΕΧΘΡΙΚΕΣ, προς την Βασιλεία του Διός, δυνάμεις, υπόσχονταν τη Χρυσή Εποχή του Κρόνου, για να παραπλανήσουν και να στρατολογήσουν συμμάχους ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ προς τον Δία.

Η γνώση που διαδόθηκε στην προκατακλυσμιαία εποχή από δυνάμεις (Οάννες, Τελχίνες κ.α.) είναι ξεκάθαρο πως εισήχθησαν από εξωγήινες πηγές και με αρκετά θετικές προθέσεις. Οι θεοί δεν είναι παρά κάποιοι εξωγήινοι που προσγειώθηκαν στη γη στην αρχή με τα διαστημόπλοια του Διός και πολύ αργότερα έφθασαν τα ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ που διέβρωσαν και κακομεταχειρίστηκαν την ΓΝΩΣΗ, όπως συμβαίνει και σήμερα με τη διάσπαση της πυρηνικής ενέργειας, τους χημικούς και βιολογικούς ΠΟΛΕΜΟΥΣ και τις τεχνολογίες ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

Η γνώση είναι ουδέτερη, όσο και αν ισχυρίζεται το Κρόνειο ιερατείο πως η γνώση είναι η αιτία του κακού. (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ῙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ)…..

Τα ιερατεία τότε δεν είχαν μόνον την γνώση των μαγνητικών Πεδίων αλλά γνώριζαν πώς να χειρίζονται γενικότερα τα ενεργειακά πεδία και το νού των ανθρώπων…..

Οι Μαύροι Μάγοι της Ατλαντίδος είχαν υπεράνθρωπες δυνάμεις, υπονόμευαν όμως ολοκληρωτικά και διέφθειραν την ηθική των ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.

Εισήλθαν σε θέσεις που πριν κατείχαν οι ΜΥΗΜΕΝΟΙ και άρπαξαν τα ηνία της Πνευματικής κυβέρνησης.

Η Αδελφότητα αυτή είναι η ίδια Αδελφότητα (ΤΕΚΤΟΝΩΝ-ΜΑΣΟΝΩΝ) που ελέγχει τον κόσμο σήμερα, μέσω του τραπεζικού συστήματος που δημιούργησε, χειριζόμενη το νου των ανθρώπων, μέσω του (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ) συστήματος που δεν έχει στόχο τη μόρφωση των πολιτών αλλά την διδαχή των ΑΡΧΩΝ που επιβάλλει το ΚΡΟΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ που έχει τον κόσμο υπό τον έλεγχό του…….

12 σχόλια:

  1. Φίλε Διηνέκη,
    νά'σαι καλά, σε ευχαριστώ για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον σου για τα θέματα του Διόδοτου.
    Η φωτό με τα κόκκινα μάτια είναι όλα τα λεφτά! http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2017/09/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...ισχυρίζεται το Κρόνειο ιερατείο πως η γνώση είναι η αιτία του κακού."

    Έμ;! Αυτό τους τσούζει, διότι αντιθέτως ο Βούδδας δίδαξε πως αιτία των κακών είναι η άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Καλώς τον Καλώς τον !!!
      ...από το alter ego μου μπλογκ!

      Αγαπητέ Εργοδότα, πολύ σωστά ετέθεις. Κι όχι μόνο ο Βούδδας, αλλά και ο Χριστός με το "ερευνάτε τας γραφάς" κ.άλλοι..
      Τώρα θα μου πεις.."μα ο Χριστός είπε και το 'Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..'.
      Δεν εννοούσε όμως αυτό που θα ήταν ευχής έργον για το Κρόνειο ιερατείο, δηλ. διανοητική ανεπάρκεια. Αναφερόταν σε εκείνους που έχουν την αίσθηση της πνευματικής και ηθικής τους ανεπάρκειας, από θρησκευτικής πλευράς.

      Καλημέρα και εύχομαι να σχολιάζεις στον Διόδοτο και να παρεμβαίνεις, όσο το δυνατόν συχνότερα δάσκαλε..🙂

      Διαγραφή
  3. «Mακάριοι οι πτωχοί, ότι υμετέρα εστίν η βασιλεία του Θεού» (Λουκάς στ,20).

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    * «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών» (Ματθαίος ε, 3).

    Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος ή Λευί, είναι ένας από τους αποστόλους, μαθητής του Ιησού Χριστού. Καταγόταν από την Γαλιλαία και εργαζόταν ως τελώνης, δηλ. φοροεισπράκτορας..
    (ίσως η μακαριώτητα των πτωχών στην τσέπη, να μην βολεύει τους φοροεισπράκτορες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχει ένα κενό και παρακαλώ συμπληρώστε το...αν η χρυσή εποχή ήταν Κρόνια πως στη συνέχεια ο Κρόνος συνδέεται με το κακό,την καταστροφή,το σκότος και ουσιαστικά την εκμετάλλευση της γνώσης την οποία μέμφεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρος της απάντησης δίδεται στο 1ο μέρος. Το όλο θέμα έχει να κάνει με την σταδιακή πρακτική των λαών. Από την ειρήνη και την ευμάρεια, την άβουλη ραστώνη και την τρυφηλότητα, οδηγούνται στην απάθεια, την μωρία, την έλλειψη σωστής αξιολόγησης (εκτίμησης) της ανθρώπινης ζωής και τέλος στις ανθρωποθυσίες. Νάτος ο Κρόνος με το δρεπάνι!
      Και επήλθε και η ταύτισή του με αιμοβόρους θεούς άλλων βάρβαρων φύλων γύρω από την Ελλάδα και όχι μόνο.
      Οι νέοι δήθεν οραματιστές του πρότερου "καλού" του προσώπου, όπως λέει και το ανωτέρω κείμενο, παγίωσαν το κακό του πρόσωπο:"Ο μύθος της Χρυσής Εποχής εμφανίζεται αργότερα στον μυστικισμό των Νεοπυθαγορείων, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού όλες οι ΕΧΘΡΙΚΕΣ, προς την Βασιλεία του Διός, δυνάμεις, υπόσχονταν τη Χρυσή Εποχή του Κρόνου, για να παραπλανήσουν και να στρατολογήσουν συμμάχους ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ προς τον Δία".

      Διαγραφή
    2. υπάρχουν κενά στην απάντηση...αν ήθελε ο κρόνος να τους κάνει τεμπέληδες και ανόητους για να κάνους θυσίες φταίει...αν έγιναν κάκιστοι λόγω της ίδιας της κακής τους ποιότητας αυτοί φταίνε για την εκτροπή και όχι ο κρόνος...μόνο αν αυτός επέβαλε ή δίδαξε το κακό και τη διαστροφή μπορεί να άρει την κατάρα τωαν αποτελεσμάτων...αλλιώς δεν πρόκειται για κρόνιους αλλά για άθλιους-ανόητους-σκουπίδια κλπ

      Διαγραφή
    3. "Πώς έγινε αυτή η μετάβαση από τον καλό στον κακό Κρόνο;...
      Αυτή η μετάβαση άπτεται μακροσκελούς ιστορικής, μεταφυσικής και λ α ο γ ρ α φ ι κ ή ς μελέτης. Πρόκειται για μετάβαση που συντελέστηκε σε εκατοντάδες χρόνια, σε υπερφυσικό επίπεδο ε ν τ ό ς ε ι σ α γ ω γ ι κ ώ ν και παράλληλα με τον α υ τ ο π ρ ο σ δ ι ο ρ ι σ μ ό των φυλών-ο ένας παράγοντας επηρέασε τον άλλο ("ό π ω ς π ά ν ω έ τ σ ι κ α ι κ ά τ ω").

      Διαγραφή
  5. επιμένω πάντως στον κρόνιο προσδιορισμό που θέτει ως υπευθυνη την οντότητα ''κρόνο''...αν πρόκειται περί οντότητας που δίδαξε το κακό και τη διαστροφή είναι σωστός ο προσδιορισμός,αλλιώς δεν μιλάμε για τέτοια οντότητα αλλά για τον προσδιορισμό της άτιμης συμπεριφοράς με έναν αυθαίρετο τίτλο που αποδεχόμαστε,αυτόν τον ''κρόνιο''...εγώ πιστεύω πως η συμπεριφορά αυτή είναι γενετικά ριζωμένη στους φέροντες και κληρονομική από το μακρινό ανθρώπινο παρελθόν,φοβάμαι δε πως-υπερβατικά-και η ονοματοδοσία τρέφει το όποιο έσωθεν κακό...ορισμένα ονόματα ρέπουν προς την κρόνια συμπεριφορά άγνωστο το γιατί...επίσης διαπιστωμένο πως μια καλυπτόμενη κρονιότητα αποκαλύπτεται μέσα σε χυδαίους καιρούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απολύτως!
    Και με αυτά τα δύο στοιχεία τα οποία αναφέρετε στο τέλος, συν κάποια ακόμα, θα καταπιαστεί το 4ο μέρος,..χρόνο να βρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή