«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ! ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕ ΤΑΧΕΩΣ ΓΙΑ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.



Σχόλιο Διόδοτου: Για να είμαστε ακριβείς...αυτό είναι πραγματικά αναπόφευκτο εάν οδηγήσει η παρακάτω απόφαση σε εγκατάλειψη των σχολών από τους καθηγητές πρώτα πρώτα. Πωλητικοί της χώρας, είπαμε να σας βάλουμε σε νταμάρια και υπονόμους να τους ξεσκατίζετε, για να βγουν και τα έξοδα της φυλάκισής σας... αλλά δεν θα το γλυτώσετε το λιντσάρισμα και τις κρεμάλες από τον ελληνικό λαό, με αυτά τα αίσχη που συνεχίζετε...  


Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και μερικές ώρες η ανακοίνωση των μισθών των καθηγητών των ΑΣΕΙ που βγήκαν για το μήνα Δεκέμβριο, οι οποίοι είναι μειωμένοι σε ποσοστά μεταξύ 30% και 70% σε σχέση με αυτούς του Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση πρωτοβάθμιου Καθηγητή στη Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος λαμβάνει πλέον μισθό 540 ευρώ!
Οι καθηγητές δηλώνουν ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για αυτήν την εξέλιξη και υποστηρίζουν ότι τους είχε δοθεί η διαβεβαίωση πως με το νέο μισθολόγιο οι μισθοί τους θα ήταν είτε ελαφρά αυξημένοι, ιδιαίτερα στις κατώτερες ακαδημαϊκές βαθμίδες, είτε θα έμεναν οι ίδιοι ή στη χείριστη των περιπτώσεων θα υφίσταντο μικρές μειώσεις.
«Αν δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο», ανέφερε καθηγητής της Ευελπίδων «αυτή η εξέλιξη πρακτικά οδηγεί τα ΑΣΕΙ σε κλείσιμο γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτά τα χρήματα, άρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».
Από τη Δευτέρα λοιπόν οι συνελεύσεις των καθηγητών των ΑΣΕΙ αναμένεται να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν και ήδη συζητιέται η αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα, η μη διεξαγωγή εξετάσεων και η μη κατάθεση βαθμολογιών.
Σε κάθε περίπτωση, μια πρωτοφανής θύελλα αναμένεται να ξεσπάσει από τη Δευτέρα στον χώρο της ανώτατης στρατιωτικής εκπαίδευσης και μένει να δούμε τι συνέπειες αυτή θα έχει.

πηγή 

3 σχόλια:

  1. Δεν τον χρειαζόμαστε τον στρατό. Ανήκομεν εις το ΝΑΤΟ και οι Τούρκοι είναι φίλοι μας. Και κάτι περισσεύματα που έχουμε, σε πυρομαχικά, θα τα δώσουμε στην δημοκρατική Σαουδική Αραβία για να μπορεί να βομβαρδίζει περισσότερα παιδιά στην Υεμένη. Ζήτω το Κάτω, Κάτω το Ζήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν πατησει γκαζια. Βιαζοντε πολυ. Θα γινει το λαθος δεν μπορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή