«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Το χρονικό μιας απίστευτης έρευνας για την ακριβή ημερομηνία γέννησης του Χριστού και την φύση του άστρου της Βηθλεέμ.

    Δεν θα ασχοληθούμε στην παρούσα ανάρτηση με το πόσο αποδεκτό είναι από κάποιους να επιχειρούνται τέτοιου είδους έρευνες, ούτε με τις διάφορες θεωρίες περί ιστορικότητος του Χριστού. Το ζητούμενο μας είναι η ζέση, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση που διέκρινε τον ερευνητή Σωτήρη Σοφιά στην πολύχρονη και ενδελεχή του προσπάθεια να προσεγγίσει επιστημονικά διάφορα ζητήματα του χριστιανικού (και όχι μόνο) κόσμου.


Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ κ΄ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 Άλλη μιά υπέροχη εκπομπή στο ΑΠΛΑ  και ΞΕΚΑΘΑΡΑ έκανε αίσθηση στην τοπική κοινωνία της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Προσκεκλημένος του εκλεκτού φίλου Γιάννη Κουτσούκου,  στο Κορινθιακό κανάλι ΤΟP CHANNEL  στις 4 Απριλίου, λίγες μόνο ημέρες  πριν το Άγιο Πάσχα,  συζητήσαμε όλες τις αστρονομικές πληροφορίες των Ευαγγελίων και απέδειξα όχι μόνο την ορθότητα των αναγραφομένων αλλά την ιστορικότητα και την επιστημονικότητα των κειμένων. Εξήγησα την ανάδρομη κίνηση των πλανητών Δία και Κρόνου, μέσα από την προσομοίωση του πλανηταριακού προγράμματος Celestron's The sky. Προσδιόρισα με ακρίβεια την 12η Νοεμβρίου του 7 π.Χ. σαν απόλυτη ημερομηνία Γέννησης του Χριστού. Την 20η Απριλίου του 7 μ.Χ., σαν την ημέρα που  ο Χριστός βρέθηκε δωδεκαετής στο Ναό. Την 19η Δεκεμβρίου του 24 μ.Χ. σαν ημερομηνία Βάπτισης Του. Την Παρασκευή, 19 Απριλίου του 26 μ.Χ. σαν ημερομηνία Σταύρωσης Του. Την Κυριακή 21η Απριλίου του 26 μ.Χ.- τη μία των σαββάτων σύμφωνα με τους Εβραίους- στις 2.00π.μ.έως 3.00π.μ. σαν απόλυτη ημερομηνία και ώρα της ανάστασής Του. Φυσικά όλες οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν στα 2 βιβλία μου, το ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ και το αγγλικό BETHLEHEM STAR DECODED.
Υπάρχει δηλαδή βιβλίο, το μοναδικό ίσως στην παγκόσμια βιβλιογραφία, που απαντά με επιστημονική ακρίβεια σε όλους τους γρίφους των ευαγγελίων, αλλά δυστυχώς βγαίνουν ακόμη και σήμερα, 4 σχεδόν χρόνια  από την κυκλοφορία του βιβλίου μου οι διάφοροι καθηγητές του κατεστημένου και επιμένουν ότι δεν γνωρίζουμε τι ήταν το άστρο της Βηθλεέμ και αν τελικά υπήρξε!!!
Αν είχαν κάνει αυτοί την τεράστια αυτή ανακάλυψη -φευ- και όχι ένας ερασιτέχνης ερευνητής, θα είχαν πάρει από δύο-τρία διδακτορικά, βραβείο νόμπελ φυσικής-αστρονομίας, τεράστια δημοσιότητα στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά έντυπα κλπ, κλπ, κλπ.
Δυστυχώς μια τεράστια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ανακάλυψη που αφορά την παγκόσμια ιστορία  αλλά και την θρησκεία, κινδυνεύει να μείνει μεταξύ γνωστών και φίλων.   

  


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011


ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 2007 ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

Η σύνοδος ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ του 7 π.Χ. ΟΡΙΣΤΙΚΑ & ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ.  Κάποιοι και αυτά τα Χριστούγεννα (δυστυχώς και η κόρη μου με το σχολείο της!!!) θα πάνε στο Πλανητάριο για να ακούσουν το γνωστό παραμύθι Σιμόπουλου: To άστρο της Βηθλεέμ-αν υπήρξε- ήταν  ή σουπερνόβα ή κομήτης ή σύνοδος πλανητών ή μετέωρο ή τίποτε. Δηλαδή λίγο απ΄όλα!!!! Την ανοησία αυτή είχα δει κι εγώ το μακρινό 1989 (συνεχίζουν να την προβάλλουν αδιάληπτα επί 23 χρόνια!!!) και αποφάσισα να λύσω το μεγάλο μυστήριο. Και όχι απλά τα κατάφερα αλλά για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία παρουσίασα ολοκληρωμένη διδακτορική διατριβή για το ΑΣΤΡΟ της ΒΗΘΛΕΕΜ που μου πήρε σχεδόν 3 χρόνια (από το 2004 έως το 2007).
Κάποιοι αστροφυσικοί το ψάχνουν ακόμη. Αρνούνται να δεχτούν ότι ερασιτέχνης έκανε αυτό που οι ίδιοι θεωρούσαν ακατόρθωτο για 2000 χρόνια: Να προσδιορίσει με 100% επιστημονικό τρόπο την ύπαρξη του Άστρου. 
Κατάφερα όχι μόνο να λύσω όλους τους γρίφους των Ευαγγελίων αλλά και να αποδείξω ότι τα Ευαγγέλια εκτός από ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ είναι και ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΑ κείμενα, χωρίς καμία ανακρίβεια, χωρίς κανένα αναχρονισμό. Φυσικά οι διάφοροι Καλόπουλοι και κάποιοι αμετανόητοι Μεταφυσικοί υποστηρικτές του που αμφισβητούν ακόμη και την ιστορική ύπαρξη του Χριστού (άκουσον-άκουσον) έχουν πάρει την απάντησή τους προ πολλού.
Τα βιβλία μου αποτελούν την επίσημη ληξιαρχική Πράξη  της Γέννησης και του Σταυρικού Θανάτου του Κυρίου. Είτε το θέλουν οι αρνητές του Χριστού είτε όχι.

Τα βιβλία για το άστρο πρόσφατα έγιναν 3!!!
Στα Αγγλικά, Εκδόσεις ΝΟΩΝ, στα Ελληνικά και εσχάτως και στα Ιταλικά. πάλι από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ.
Η ελληνική έκδοση δεν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία, αφού η συνεργασία μου με τις εκδόσεις ΑΦΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ έληξε το 2009 και τα αδιάθετα βιβλία βρίσκονται στην κατοχή μου. Διατίθενται και αυτά από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ (τηλ. 6980445019) στη τιμή των 10 ευρώ έκαστο προσφορά στους επισκέπτες του blog  μου.
Βέβαια κάποιοι μπορούν και αυτά τα Χριστούγεννα να κοιμώνται με την αυταπάτη ότι το άστρο της Βηθλεέμ ήταν αστικός μύθος της πρώιμης χριστιανικής περιόδου. Όσοι όμως έχουν διαβάσει το βιβλίο μου, απλά έχουν πάρει την απάντηση που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή. Ναι ο Χριστός εκτός από τις καρδιές των καθαρών ανθρώπων όπου κατοικεί μόνιμα, υπήρξε και κάτοικος του πλανήτη γη από τις 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ. μέχρι τις 19 Απριλίου του 26 μ.Χ. 

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΘΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ,  ΑΦΟΥ Η ΖΩΗ ΜΑΣ- ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ- ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ  ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.!!!!

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012


BETHLEHEM STAR DECODED

Επ' ευκαιρίας της μεγάλης  εορτής της Χριστιανοσύνης, ξανανεβάζω το φιλμάκι που έχω φτιάξει με το windows movie maker  για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ: Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ ΤΟΥ 7 π.Χ.

Και η συνέντευξη τύπου στις Πύλες του Ανεξήγητου που έδωσα το 2009 και υπάρχει στο διαδίκτυο. Σε ευχαριστώ φίλε Knosopolis καθώς και τους 2.500 φίλους που το έχουν δει μέχρι σήμερα.  Ήταν πράγματι από τις καλύτερες που έχω δώσει ποτέ για το άστρο. Σύντομη αλλά πολύ περιεκτική. Η συνέντευξή μου στο ΑLTER διήρκησε περίπου 1 ώρα, a capella,  χωρίς δηλαδή σημειώσεις, στο μοντάζ όμως παίχτηκαν μόνο 3 αποσπάσματα συνολικής διάρκειας 10 λεπτών. Κάποια λεγόμενα στο μοντάζ- ως είθισται-αλλοιώθηκαν. Ακούγεται λοιπόν στο βίντεο κάποια στιγμή ότι: ο Δίας βρέθηκε στο περιήλιο και άρα ήταν πλησιέστερα στη γη. Στην πραγματικότητα όμως είχα πει ότι: στις 4 Ιουλίου του 7 π.Χ. ο Δίας βρέθηκε στο περιήλιο ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου που βρέθηκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και σε αντίθεση με τη γη, είχε τη μέγιστη λαμπρότητα, ήταν δηλαδή κάτι σαν πανσέληνος.
Κάποιοι μπορεί να κατάλαβαν την αντίφαση, αλλά ο μοντέρ που το κουτσούρεψε πιθανά δεν κατάλαβε ότι αλλοίωσε αστρονομικούς όρους.
Απολαύστε τη λοιπόν ξανά. Την εντόπισα σήμερα και πράγματι ευχαριστήθηκα που έχει κάνει τόσο καλή εντύπωση.
ΠΥΛΕΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ  (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2009)
Ειλικρινά απορώ πως ο καταξιωμένος αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου, στην εκπομπή "Το σύμπαν που αγάπησα" λέει, στο απόσπασμα που υπάρχει από την εκπομπή στην ΕΤ3,   ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ  αυτά τα κυριολεκτικά ανιστόρητα και αντεπιστημονικά δεδομένα.  
Μεταφέρω αυτούσια κάποια από τα λεγόμενα του καθηγητή:
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά τα κείμενα του κατά Ματθαίον  Ευαγγελίου........ 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν το είχες διαβάσει κ.καθηγητά προσεκτικά όπως λες, θα καταλάβαινες αμέσως ότι ο πρώην τελώνης στο επάγγελμα, Ματθαίος, δεν είχε τις γνώσεις να περιγράψει ένα αστρονομικό φαινόμενο. Το αστρονομικό φαινόμενο του το περιέγραψε η μοναδική αυτόπτης μάρτυς της Γεννήσεως, η ίδια η Παναγία. Σιγά μην της είπαν οι μάγοι για σύνοδο πλανητών, ανάδρομες κινήσεις κλπ. Αυτά λοιπόν μετέφερε ο Ματθαίος στο Ευαγγέλιό του. Τις γενικές αναφορές της Παναγίας και εσείς ούτε που το έχετε καταλάβει. Πάτε σώνει και καλά να βγάλετε το Ευαγγέλιο μη αστρονομικό. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι σύγγραμα του Κέπλερ.
Έπρεπε απλά να  αποκωδικοποιήσετε  τα γραφόμενα του Ματθαίου. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΕΚΑΝΑ.
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: Θα πρέπει κάποιος να μην έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις αστρονομίας για να διατυπώσει την άποψη ότι το άστρο της Βηθλεέμ το περιγραφόμενο στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, αποτελεί ένα αστρικό αντικείμενο ...........
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος, μετά από έρευνα 3 χρόνων κατάφερε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και χωρίς τίτλους Δρ ή PHD  να αποδείξει ότι ήταν αστρονομικό φαινόμενο. Αλήθεια εσείς πόσο καιρό ασχοληθήκατε; Μάλλον στο πόδι, γιατί ακόμη κι αν σας είχε περάσει από το μυαλό η σύνοδος Δία-Κρόνου του 7 π.Χ. για να λύσεις το "γρίφο" θέλει και τρομερή ΕΜΠΝΕΥΣΗ αλλά και σχολαστική και επίπονη έρευνα. Αλλά η σύνοδος ούτε που σας πέρασε από το μυαλό, ενώ ο έτερος καθηγητής Χ.Γούδης επιμένει ότι ο Χριστός γεννήθηκε το 3 ή το 2 π.Χ. 
Πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου ότι ο Θεάνθρωπος έκανε 2 χρόνια για να γεννηθεί!!!  Εγώ απέδειξα: Ο Ιησούς Χριστός εγεννήθη στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ. στις 19.30 μ.μ.. ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΠΤΟΥ και όχι 2 χρόνων!!!

Τα ακούω και τα ξανα-ακούω και δεν πιστεύω στα αυτιά μου!!!!. Μ'αρέσει η σιγουριά το τί δεν ήταν το άστρο. ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ και οι 4 περιπτώσεις που αναφέρεις ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ το άστρο κ.Θεοδοσίου. Αλλά φαίνεται ότι δεν έχεις σε καμμία περίπτωση ερμηνεύσει σωστά το Ευαγγέλιο του Ματθαίου.
Για να καταλάβει κανείς τα Ιερά Ευαγγέλια χρειάζεται σίγουρα βοήθεια από ΚΑΠΟΙΟΝ. Και το 2004,  καθισμένος στην οθόνη του υπολογιστή μου, απλά για να εξοικειωθώ με τα νεαποκτηθέντα CD-ROM πλανηταριακά προγράμματα CELESTRON THE SKY & REDSHIFT, άρχισα να ψάχνω την ΠΡΩΤΗ του ΚΡΙΟΥ. Αφού την εντόπισα το έτος 1865 π.Χ. λέω: Δεν βρίσκω και την ΠΡΩΤΗ των ΙΧΘΥΩΝ; Την εντόπισα και αυτήν το έτος 68 π.Χ. Αφού βρήκα και πότε ξεκίνησε η ΕΠΟΧΗ των ΙΧΘΥΩΝ που ταυτίζεται με την ΕΠΟΧΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ, αναρωτήθηκα: Λες να ψάξω το άστρο της Βηθλεέμ; Mε τέτοια τρομερά όπλα στα χέρια μου, όπως τα εκπληκτικά πλανηταριακά προγράμματα CELESTRON THE SKY & REDSHIFT σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ πιό εύκολο, απ' ότι το 1989 όταν και για πρώτη φορά με απασχόλησε το ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ. Αλλά τότε ήμουν κυριολεκτικά χωρίς όπλα, ενώ εν έτει 2004 είχα στα χέρια μου "ΠΥΡΗΝΙΚΟ"  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ έτοιμο προς χρήση!!!
Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Από ένα ΤΥΧΑΙΟ (;;;;;;;) ΓΕΓΟΝΟΣ . Μου πήρε 3 σχεδόν χρόνια για να κάνω τη σύνοδο του 7 π.Χ. φύλλο και φτερό. Τα Ευαγγέλια τα ξετίναξα κυριολεκτικά. Δεν τα διάβασα στο πόδι. Αλλά για να ερμηνεύσεις τα Ιερά αυτά βιβλία, δεν πρέπει να είσαι κατ' αρχάς προκατειλημμένος μαζί τους, όπως δυστυχώς είναι το 90% των συντηρητικών επιστημόνων. Έχουν απορρίψει το ΑΣΤΡΟ χωρίς να το μελετήσουν. Το να κρίνεις μιά θεωρία είναι πανεύκολο και να την βγάζεις αντιεπιστημονική ή φαντασία, χωρίς να έχεις ασχοληθεί μαζί της. Ερώτηση: Υπάρχει άλλη έρευνα τόσο αναλυτική όσο η δική μου; Απάντηση: Όχι. Ούτε το βιβλίο του Χασάπη,ούτε των Δανέζη-Θεοδοσίου, ούτε του Χ.Γούδη ούτε φυσικά του Δ.Σιμόπουλου ούτε και στην παγκόσμια βιβλιογραφία υπάρχει τόσο εξειδικευμένο βιβλίο για τη σύνοδο Δία-Κρόνου. Τα έχω διαβάσει και τα 4 αυτά βιβλία συν αρκετά ξενόγλωσσα. Όλα τους γενικά και αόριστα. Καταπιάνονται με όλες τις εκδοχές του Άστρου και στο τέλος κανένα απολύτως συμπέρασμα. Άσε που και η προσέγγισή τους στο θέμα είναι λάθος. Έχουν απορρίψει συλλήβδην τη Σύνοδο Δία-Κρόνου. Απίστευτο!!!. Είμαι ερευνητής με ανοιχτό μυαλό. Το ότι ως γνωστόν λατρεύω το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, δεν σημαίνει ότι απορρίπτω και την Πίστη μου. Έχω καταφέρει να τα συνδυάσω αρμονικά, χωρίς το ένα να συγκρούεται με το άλλο.
OI ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  που έθεσες στην εκπομπή σας αγαπητέ κ.Θεοδοσίου.
(Είναι  απόσπασμα από το βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ που ανέβασα σε pdf).
Επιστημονικές και τεκμηριωμένες. Το μόνο ελαφρυντικό που σου αναγνωρίζω είναι ότι μαγνητοσκοπήσατε την εκπομπή πριν τα Χριστούγεννα του 2008, όταν και σας επισκέφτηκα στη Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στο γραφείο του Μάνου Δανέζη (τον οποίο φυσικά  εκτιμώ και θαυμάζω, άσχετα αν έχει κι αυτός καταλήξει στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα, δηλαδή ότι το άστρο δεν υπήρξε) για να σας χαρίσω τα βιβλία μου.

Dedicated to all my viewers especially those from The Nethrlands and Argentina.

BETHLEHEM STAR : THE GREAT CONJUNCTION OF JUPITER-SATURN IN 7 BC 

I've made a great effort to narrate the documentary by myshelf. Very probably it is in broken English.
I hope that at least the visitors of my blog will coprehend that the Bethlehem's star was the unprecedented conjunction of Jupiter and Saturn in 7 BC. It was THE PERFECT  heliocentric triple conjunction that has a period not 20 years as normally a simple one does, but 7885 years!!! It occured only one time in the history of our solar planetary system: When Jesus Christ was born!!!!.

 

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014


12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ( ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!) 

 

 

ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΛΗΞΙΑΡΧΟΙ ΣΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΟΥΣ:
Dies Jovis (ημέρα Πέμπτη), quattro giorni prima Idei di Novembre (την τετάρτη προ των Ειδών του  Νοεμβρίου, δηλαδή στις 12 του μηνός), anno 747 ab Urbe condita (έτος 747 από κτήσεως Ρώμης, ήτοι το 7 π.Χ.), natus Christus (γεννιέται ο Χριστός) in Bethlemme Judaea (στη Βηλεέμ της Ιουδαίας).

Πέμπτη λοιπόν, 12 Νοεμβρίου του 7  π.Χ. Η απόλυτη ημερομηνία Γέννησης του Χριστού.Toυ χρόνου δηλαδή θα ταυτίζεται και η ημέρα!!!!!!

Παραμονές Χριστουγέννων του  2007 έδωσα συνέντευξη τύπου στις Πύλες του Ανεξήγητου του κ.Χαρδαβέλλα. Ο π.Γεώργιος Μεταλληνός μου έπλεξε το εγκώμιο και τον ευχαριστώ θερμά. Ο αστροφυσικός κ.Χ. Γούδης παρ' όλο που έγραψε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μου, και στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας είχε δηλώσει ενθουσιασμένος με την έρευνά μου, στην εκπομπή τα γύρισε και άρχισε να λέει για την γέννηση του Χριστού το 2 ή το 3 π.Χ!!!. Εγώ είπα ημερομηνία γέννησης : Πέμπτη 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ. στις 19.30 το βράδυ. Δηλαδή κανονικός ληξίαρχος. Και ο Χ. Γούδης είπε ότι ο Χριστός γεννήθηκε το 2 ή το 3. Δηλαδή έκανε να γεννηθεί 2 χρόνια. Συγγνώμη από τα λεγόμενα αυτά ποιόν να πιστέψει κανείς; Εμένα που δίνω ακρίβεια λεπτού της ώρας ή τον αστροφυσικό που δίνει ακρίβεια 2 ετών; Αλλά είπαμε. Αν είχε κάνει  αστροφυσικός την μεγάλη αυτή ανακάλυψη, ίσως έπαιρνε το νόμπελ. Την έκανε όμως ερασιτέχνης αστρονόμος (σ.σ. όπως ερασιτέχνες ήταν ο ιατρός Γαλιλαίος Γαλλιλέι, ο κληρικός Νικόλαος Κοπέρνικος, ο μουσικός Ουίλιαμ Χέρσελ και ο δικηγόρος Έντουιν Χαμπλ). Ο δε κ. Σιμόπουλος που τον επισκέφτηκα στο πλανητάριο το 2008 και του χάρισα 2 βιβλία για την Ευγενίδειο βιβλιοθήκη, να επιμένει δέκα χρόνια τώρα, ότι η σύνοδος Δία-Κρόνου αποκλείεται να ήταν το άστρο της Βηθλεέμ, γιατί συμβαίνει κάθε 20 χρόνια. Τέτοια σιγουριά!!!! 



 Η μεγάλη απόδειξη της ηλιοκεντρικής συνόδου το Σεπτέμβριο του 7 π.Χ., μέσα από το εκπληκτικό πλανηταριακό πρόγραμμα Redshift!!! (double click στη φωτογραφία για να την δείτε καλύτερα)

Έβαλα στο Navigation ΤΙΜΕ: 09/16/07 BC, δηλαδή 16 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ. Μετά στο LΟCATION σκέφτηκα να βάλω  την επιλογή Stay on the surface of Sun, δηλαδή στάθηκα (θεωρητικά) στον καυτό ήλιο, στους 5.000 Κ!!!. Eστίασα στον ουρανό από την επιφάνεια του ήλιου και είδα τους 3 πλανήτες (σ.σ. στη μέση δεξιά στη φωτό) σε ανεπανάληπτη σύνοδο, δηλαδή κάτι που ποτέ δεν είχε δει το ανθρώπινο μάτι (αφού είναι αδύνατον να σταθείς στον ήλιο) παρά μόνο ο Θεός!!!  Οι 3 πλανήτες θα ξαναβρεθούν σε ηλιοκεντρική σύνοδο το 7879 μ.Χ!!!! (δεν το λέω εγώ, υπάρχει στη data base  του προγράμματος και εγώ απλά το επιβεβαίωσα και με δικούς μου υπολογισμούς). Δηλαδή απέδειξα ότι αυτό ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ αφού η συγκεκριμμένη σύνοδος ήταν ηλιοκεντρική, η οποία έχει περίοδο 7885 χρόνια. Αν θέλουμε να ξανασυμβεί ηλιοκεντρική στους Ιχθείς (τον αστερισμό του Χριστιανισμού Ι.Χ.Θ.Υ.Σ), πάμε στα 2.500.000 χρόνια, ενώ αν θέλουμε ηλιοκεντρική στους Ιχθείς και με το Δία στο περιήλιο (όπως ακριβώς το 7 π.Χ. που είχε τη μέγιστη λαμπρότητα) τότε η σύνοδος του 7 π.Χ., αγαπητέ κ.Σιμόπουλε, θα ξαναεφανιστεί πάρα πολύ σύντομα στους ουρανούς: Μετά από 735.000.00 χρόνια!!!!!!!!!!
                       

To βιβλίο μου συνεχίζει το ταξίδι του σε Ελλάδα, Αμερική & Ιταλία.
To βρίσκετε στο βιβλιοπωλείο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ στην Ιπποκράτους 12.
Όσοι το θέλουν μπορώ να το στείλω με προσωπική αφιέρωση με αντικαταβολή 10€ (δωρεάν η αποστολή) στο sotosofias@yahoo.gr  ή στο https://www.facebook.com/sotirisofias.

 

 πηγή

2 σχόλια:

  1. Φίλε ευχαριστώ πολύ για τη παρουσίαση και τα καλά σου λόγια.Είδα πρόσφατα το αφιέρωμά σου και γι αυτό δεν ανταποκρίθηκα νωρίτερα. Και πάλι σε ευχαριστώ θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σοφιά,
    Η τιμή είναι δική μας που γνωστοποιησαμε το έργο σας περαιτέρω.
    Η απουσία σχολίων στην συγκεκριμένη ανάρτηση οφείλεται στο ότι τότε ειμασταν μόλις 5 μηνών μπλογκ. Από τότε ως τώρα βέβαια, οι επισκέψεις είναι 1200, καλό νούμερο.
    Αν αναρτουνταν το τελευταίο 5μηνο, και λόγω που ο Διοδοτος με το σπαθί του έγινε ενα απο τα αρκετα γνωστα πατριωτικα/ενημερωσης μπλογκ, θα βλέπατε στην ανάρτηση αυτή -και λόγω του θέματος της- τουλάχιστον 20 σχόλια.

    Να είστε καλά!

    Υγ.
    Απο προχτες ειμαι σε διακοπες -και απο το μπλογκ και απο τα παντα- γραφω απο κινητο. Στις επόμενες ώρες ομως θα προσπαθησω να διορθωσω στην αναρτηση αυτη, κάποια προβληματακια που πρόσεξα -να δημιουργήθηκαν στην πορεια- με μια γραμματοσειρά που έγινε μαύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή