«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ 500.000 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΣΤΩ 5.000 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ , ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΓΚΛΕΝ ΑΠΟ ΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.





Ο Τάσος Κωστόπουλος είναι δημοσιογράφος της "Εφημερίδας των Συντακτών", μέλος της συντακτικής ομάδας "Ο Ιός". Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην "Αυγή" (1985-87), το περιοδικό "Σχολιαστής" (1986-90) και την "Ελευθεροτυπία" (1990-2012). Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Η απαγορευμένη γλώσσα. Κρατική καταστολή των σλαβικών διαλέκτων στην ελληνική Μακεδονία" (Αθήνα 2000, εκδ. Μαύρη Λίστα), "Η αυτολογοκριμένη μνήμη. Τα Τάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη" (Αθήνα 2005, εκδ. Φιλίστωρ), "Πόλεμος και εθνοκάθαρση. Η ξεχασμένη πλευρά μιας δεκαετούς εθνικής εξόρμησης, 1912-1922" (Αθήνα 2007, εκδ. Βιβλιόραμα) και "Το 'Μακεδονικό' της Θράκης. Κρατικοί σχεδιασμοί για τους Πομάκους, 1956-2008" (Αθήνα 2009, εκδ. Βιβλιόραμα).



Ο Σπύρος Καράβας γεννήθηκε στη Χίο το 1954. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Lyon 2 της Γαλλίας. Από το 1990 διδάσκει στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται κυρίως στον ελληνικό αλυτρωτισμό, το μακεδονικό ζήτημα και την ιστοριογραφία του.
(2014) Μυστικά και παραμύθια από την ιστορία της Μακεδονίας, Βιβλιόραμα



Ο Στελιος Νικητοπουλος ειναι ο ανθρωπος που διοργανωσε την ιδια μερα με το συλλαλητηριο της Θεσσαλονικης συγκεντρωση υπερ της "Μακεδονιας" στην Καμαρα.




πηγή: ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Στην όλη φάση, το χειρότερο είναι η "επιστημονική" κάλυψη αυτών των προπαγανδιστικών ανοησιών από διάφορα εγχώρια πανεπιστημιακά ιδρύματα - γνωστά καί μή εξαιρετέα, όπως η ξεφτιλισμένη Πάντειος.
    Αν δεν υπήρχε αυτή η κάλυψη με το (ανύπαρκτο) πανεπιστημιακό "κύρος" σχολών καί καθηγητάδων του κ_λου, η όλη ιστορία δεν θα διέφερε από παράσταση καραγκιόζη.

    Θα μου πείς, τί μπορούμε να κάνουμε;

    Θ' απαντήσω ότι πρέπει: (α) να τους ξεφτιλίζουμε διαρκώς (ως αγράμματους κι ανιστόρητους), (β) να τους θυμίζουμε διαρκώς ότι δεν γίνεται να ταΐζονται μεν από τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά να τον βρίζουν δέ. (Χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις.) Άμα δεν τους αρέσει η Ελλάδα, να πάνε αλλού να βρούν μισθό. Στα τσακίδια, με τις ευχές μου! :-)

    Όσο γιά τα δημοσιογραφάκια που μιλάνε... Να μας δώσουν τις ομιλίες τους γραπτώς, διότι το σόφτεξ ακρίβηνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα
    Σωστοοοοος!!!
    Και καλή σας ημέρα Επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντάξ..και στην Θεσνικη μίλησε κάποιος Καραίσκος από το πουθενά, δεκαετίες φίλος του Ζουράρη, γεμίσαμε πατριώτες, τί ψάχνεις να βρεις φίλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο τύπος είχε μπαμπά κλαδική πασοκ, τί ψάχνεις να βρεις φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, αυτός ο Καραϊσκος ήταν, κατά γενική ομολογία του πατριωτικού χώρου, ο πιο συμπαθής ομιλητής. Κοιτώντας στοιχεία γι αυτόν, για τον σύλλογό του και τις έως τώρα δραστηριότητές του, ήταν αρκετά καθαρός όσον αφορά το βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν των υπολοίπων.

      Διαγραφή
  5. προς ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΥΡΟΣ,δεν σχολίασα τις δραστηριότητες ή αν είναι συμπαθής, λοιπόν, κάποιος που έχει μπαμπά στην κλαδική του πασοκ, που η έτσι του είναι υποψήφια με ανελ ,που αυτοχαιδεύεται στο περιοδικό του http://antifonitis.gr/online/4547 και που ελίσσεται αναλόγως των συνθηκών, μου κάνει εξαιρετικά φιλόδοξο άτομο κι αυτό ρε φίλε με χαλάει και με χαλάει πάρα πολύ άσχημα, η χώρα έχει ανάγκη ανθρώπους που να είναι άξιοι κι όταν λέμε άξιοι δεν εννοούμε περγαμηνές, πτυχία, και ομιλίες, η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους με ήθος και σταθερότητα, οκ ίσως κάποιοι κατάλαβαν τα λάθη και την τραγωδία των επιλογών τους αλλά δεν τους γουστάρω μπροστάρηδες, δεν γουστάρω μπροστάρηδες τους βολεμένους στην ξαπλώστρα της Χαλκιδικής τα καλοκαίρια, τους χορτάτους που κάνουν πόλεμο με μια πένα κι οι μισθοί τρέχουν, γουστάρω αυτούς που απλώνουν το χέρι στον συνάνθρωπο γιατί νιώθουν τί θα πει να πεινάς, να πονάς , να μην έχεις, να σε αδικούν, να ευεργετείς και να σε φτύνουν, να έχουν ήθος, αξιοπρέπεια, συμπόνοια,όραμα, ο χορτάτος δεν έχει όραμα, άποψη μου πάψε να είσαι ρομαντικός, φιλική συμβουλή, ξεσκόνιζε όσους ακούς, ψάχτους... πόσοι τέτοιοι έχουν νεοορθόδοξα φρονήματα, ερεύνα, με αγάπη και εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό είναι το λάθος κώστα ταύρος, κοιτάς στοιχεία, δεν βλέπεις, στοιχεία μπορώ να βάλω όσα θέλω ή να δίνω μια μάχη και να την δείχνω, οκ, ποιά είναι τα κίνητρα; αγνά; οκ, μπροστάρη δεν γουστάρω τέτοιους τύπους σε όλα και επί παντός επιστητού, κάτσε στο μετερίζι σου και κάνε τον αγώνα που κάνεις αλλά να σε βλέπω και πρώτη μούρη στον πατριωτικό χώρο έλεος δηλαδή έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ δεν τα διαβάσατε κάποιοι καλά εκείνα που πόσταρε ο Διηνέκης περί ναρκισσισμού, μεταξεταστέοι, του χρόνου, αφού φάμε την φόλα κι απ τους δήθεν πατριώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ντάξ ο αγώνας του δεκαετία 90 να γίνουν οι τσιγγάνοι ρομά ,στο παρελθόν, έχει αποσιωπηθεί από τον ίδιο και αναρωτιούνται κάποιοι γιατί ντε; είδες που δεν τα ξέρεις όλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβα καλά, είστε ο ίδιος σχολιαστής που σε άλλη ανάρτηση έγραψε πάλι για τις βαφτίσεις ρομά και τα λάπτοπ από τον Κωτσόβολο.
      Οκ, έχετε κάποιο δίκιο για την ευπιστία μου και την ελλειπή έρευνα. Θα μπορούσα να δικαιολογηθώ λέγοντας "με ποιον και τί να πρωτοασχοληθεί κανείς". Δεν είναι όμως έτσι, ειδικά για περιπτώσεις που αφήνουμε σε κάποιους την ικανοποίηση ότι μας πιάσαν μ_λ_κες.
      Οφείλουμε λοιπόν να προσέχουμε μην τελικά καταφέρει και αναλάβει, μετά τον αξελ-χαβαναγκίλα, το "ψευτορωμαίικο".

      Διαγραφή
  9. φίλε Κώστα Ταύρος, μια χαρά τα αντιλαμβάνεσαι, η τραγωδία που ζούμε οφείλεται σε κάποιους ανθρώπους που πετάγονταν μπροστά στις μούρες μας χωρίς να γνωρίζουμε από πού κρατάει η σκούφια τους και τους οποίους πάσαραν και στήριζαν άνθρωποι για προσωπικό όφελος, θα μου πεις και τί να κανε ο ελληνικός λαός να ζητούσε τεστ dna και γενεαλογικό δέντρο; Οχι, έπρεπε οι Ελληνες να είχαν την στοιχειώδη λογική, σε πολλά πολλοί ξεγελάστηκαν, γι αυτό και όσα έρχονται λόγω παιδαγωγίας Κυρίου ειναι απολύτως απαραίτητα και επείγοντα για να συνέλθουν οι Ελληνες και να αρχίσουν να τιμούν πάλι τον Χριστό, τα ιερά τους χώματα, τα αίματα των Αγίων και των Ηρώων, την πίστη, τις παραδόσεις και τις αξίες, όσοι το κάνουν ήδη γιατί έτσι είναι η φτιασιά τους δεν έχουν πρόβλημα ,είναι παντός καιρού ένα πράμα, οι άλλοι θα το έχουν, άσε τους άλλους να διαλέξουν πατριώτες, μην είσαι εύπιστος δεν είναι πάντα θέμα έρευνας γιατί όσοι θέλουν σβήνουν ίχνη ή έχει περάσει πολύς καιρός κι έχουν αλλάξει ή έχουν μετανιώσει, προσωπικά γουστάρω σταθερότητα στις απόψεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το τιμόνι της χώρας μου, ένας ασταθής άνθρωπος που επέλεξε να ασχολείται με τα κοινά όχι μόνο δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά τον θεωρώ και επικίνδυνο γιατί κινείται από προσωπικά κίνητρα, μπορεί από υπέρμετρη φιλοδοξία που να είναι πολύ καλά καλυμένη, δημόσια πρόσωπα του τύπου μια έτσι και μια γιουβέτσι το χουμε βιώσει σε ανεπανάληπτα σήριαλς πολιτικής πορνείας, κι ο πατριωτικός χώρος μια από τα ίδια θα είναι μην έχεις αυταπάτες, είναι ένας λαβύρινθος, μια Λερναία Υδρα μόνο ο κόμπος δεν λύνεται γιατί μες τους καλούς θα υπάρχουν προδότες, αριβίστες, φιλόδοξοι κλπ ο κόμπος κόβεται, total recall αυτό θα συμβεί στην Ελλάδα και μετά χτίσιμο απ την αρχή μετά από όσα περάσαμε και περνάμε είναι υποχρέωση μας να είμαστε καχύποπτοι και να σκανάρουμε τα πάντα σε όλα και όλους , όταν είναι όλα ισοπεδωμένα και δεν υπάρχουν μισθοί τότε αρχίζει ο άνθρωπος και θυμάται αξίες τύπου, αλληλεγγύη, ταπείνωση, συντριβή μπροστά στο μεγαλείο του Θεού, συμπόνοια και πολλά άλλα, προς το παρόν δεν είμαστε ελεύθεροι, είναι τόσο μπλεγμένη η κατάσταση και τόσο απλωμένη η λαμογιά και η διαφθορά που αυτό δεν καθαρίζει παρά μόνο με ηλεκτροσόκ, θα το πιούμε το ποτήρι μέχρι το τέλος, σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου που λέει και η Εκκλησία στην ανάλογη προσευχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φίλε Κώστα Ταύρος, ορθόδοξος και να θαυμάζεις τον Γιανναρά δεν λέει, έχουμε πλήθος Αγίων και Μαρτύρων, η Ορθοδοξία βιώνεται δεν μελετάται με τον νου, έχει να κάνει με την καρδιά, δεν είναι εγκεφαλική προσέγγιση, αυτά σε κούρασα να σαι καλά, όπως και να χει είπα μια άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα είπατε!
      Συμπάθεια στον Γιανναρά είχα μέχρι το 2015. Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή, αλλά κάτι με χάλασε που άκουσα ή διάβασα.
      Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  11. φίλε ΚΩΣΤΑ ΤΑΥΡΟΣ Ο Χριστός μας, τα λέει και τα δείχνει όλα στο Ευαγγέλιο με τρόπο κατανοητό σε όλους, συμπόνοια, αγάπη, άσε τους Γιανναράδες είναι οι λεγόμενοι νεοορθόδοξοι, Ο Χριστός δεν θα μας ρωτήσει αν θεολογούσαμε κι αν γράφαμε βιβλία κι αν παίζαμε στα δάχτυλα την Πατερική Θεολογία, αλλά τί κάναμε στον αδελφό μας, ΄΄αγάπα Κύριον τον Θεό σου και τον πλησίον σου ως σεαυτόν΄΄ τους τρόπους που θα το πράξουμε μας τους έδειξε ο Ιδιος και οι Αγιοι και οι Πατέρες, πχ τρέχουν σε ναούς και συνάξεις και διαβάζουν και είναι σωστοί χριστιανοί αλλά στο αυτοκίνητο τους ή στο τραπέζι τους δεν χωρούν οι αναξιοπαθούντες αδερφοί, αυτοί που μας είπε ο Κύριος ποιοί είναι, απουσιάζει η ενσυναίσθηση, ο καθένας ενεργεί για την πάρτη του, οι άνθρωποι της εν Χριστώ αγάπης υπάρχουν αλλά δεν είναι πολλοί, ας γίνουμε όλοι όπως μας θέλει ο Κύριος κι αν δεν μπορούμε ας Του ζητάμε με ταπείνωση να μας δείξει τον δρόμο και να μας μεταμορφώσει, η συχνότητα που εργάζεται η Θεία Χάρις είναι ήσυχη, ο Θεός εργάζεται χωρίς βιάση, με λεπτότητα και ευγένεια, δεν παραβιάζει την ελευθερία μας δεν πιέζει, δεν φοβερίζει, δεν μας κουνάει το δάχτυλο (αγιος Πορφύριος), όπως έλεγε ο αγιος Παίσιος ας Του λέμε με ταπείνωση ΄΄Κύριε είμαι ένα μηδενικό, έλα Εσύ και βάλε έναν άσσο μπροστά και κάνε με δέκα΄΄, η αγάπη είναι μάθημα, είναι άσκηση, είναι εργασία, η αγιότητα είναι εργασία, δεν ξυπνάς ένα πρωί και ξαφνικά έμαθες να αγαπάς όπως ο Χριστός θέλει να αγαπούμε Εκείνον και τον συνάνθρωπο, ειρήνευσε εσύ κι όλος ο κόσμος δίπλα σου θα ειρηνεύσει έλεγε ένας αγιος…από κει ξεκινούν όλα, αν δεν προσπαθήσουν οι βαφτισμένοι Ελληνες πάνω σ αυτό δεν θα δούμε προκοπή, γκούγκλαρε το ΄΄μελαγχολικές ενοράσεις γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης΄΄ αυτά θα ζούμε μέχρι να κατανοήσουν οι πολλοί, να μην σε πειράζει, στην Βασιλεία του Θεού δεν θα πάμε με άνεση, είναι σταυρός, όποιος θέλει, σταυρός είναι να βλέπεις τους φίλους σου να αρνούνται τον Θεό και να σε κοροιδεύουν επειδή Τον αγαπάς μέσα σε μια χώρα που την χαρακτηρίζει ο παρτακισμός, η διαφθορά , η λαμογιά, είναι πολύ δύσκολο αλλά οι χριστιανοί το ξέρουν ότι η οδός είναι στενή και πολύ τεθλιμμένη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή