«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Τώρα Ιβάν, στ’ αλήθεια πίστεψες ότι θα πάρεις πρωτάθλημα με σέντερ-φορ τον Αλέξη;

γράφει ο Αριστείδης (ο Δίκαιος;)


Να με συμπαθάς λεβέντη μου, αλλά είσαι κορόιδο. Κορόιδο με περικεφαλαία. 

Τι σόι κολεγιές κάνετε εσύ κι ο Βλαδίμηρος στη Ρωσία δεν ξέρω, στην Ελλάδα πάντως τα θαλασσώσατε. Τους πιο γελοίους Έλληνες διαλέγετε για συνεργασία, με αποκορύφωμα τον Τσίπρα. Τον πιο άσχετο, ακαταλόγιστο και ανόητο στράικερ. 
 
Έτσι αξιολογείτε τους παίκτες ρε φίλε; Όποιον κwλόφαρδο ατάλαντο βρει κατά τύχη η μπάλα και πάει στα δίχτυα, τον βαφτίζετε Μέσι; Αυτός ρε πουλάκι μου είναι λούζερ από χέρι! Χαμένος … πώς το λένε; 

Αυτός τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος. 
Τραβάει από 12 και βρίσκει γραμμένο. 
Χρυσάφι πιάνει και χώμα γίνεται. 

Πάνω του βρήκατε να στήσετε ομάδα; 

Αυτός αδέρφι και τη δική του την ομάδα, τον ΠΑΟ, την καταδίκασε να μην φτιάξει γήπεδο και μάλιστα πριν να γίνει πρωθυπουργός. Και της ΑΕΚ της έβαλε τρομερά εμπόδια, και ο Θεός ξέρει πώς του γλύτωσε. Και το ποδοσφαιρικό Grexit θα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας κάθε δευτερόλεπτο που παραμένει αυτός στην εξουσία. 

Αυτός φιλαράκι λεφτά γυρεύει και τους επενδυτές τους προγκάει. 
Διαστημικά προγράμματα εξαγγέλλει ενώ ο κοσμάκης τρώει από τα σκουπίδια. 
Αντιπλημμυρικά υπόσχεται και με κάθε ψιχάλα μετράμε πνιγμένους. 

Μ’ αυτόν φουνταριστό θέλετε και πρωτάθλημα; 

Τι τις θες τις κουμπούρες ρε καρντάση; Μυαλό χρειάζεται. Λαγός των καραγκιόζηδων έγινες, μετά συγχωρήσεως, και τον ΠΑΟΚ τον καταδίκασες. Τι να τα κάνει ρε η ομαδάρα των προσφύγων τα πρωταθλήματα και τα κύπελα, όταν της τα απονέμει η παράγκα των Συριζανελέων; Κι ακόμα χειρότερα, γιατί να τιμωρείται η ιδέα ΠΑΟΚ για τις διαπλοκές σας με τους τιποτένιους; 

Το ΄γραψα και παλιότερα του Βλαδίμηρου:  Πολλά υποσχόμενοι είστε. Σοβαροί δεν είστε! 

ΥΓ. Πες του παιδιού σου (αν σ’ ακούει) να μην μας κουνάει το δάχτυλο. Εδώ είναι Ελλάδα. Ούτε από «Αμερικανάκια» μασάμε, ούτε από «Ρωσάκια».
 
 

6 σχόλια:

  1. αμ θα στο κουνάει το δάχτυλο κι ας φωνασκείς κι εσύ κι εγώ, θα στο κουνάνε γιατί είμαστε ήδη μειοψηφία, μόνο 2 εκατομμύρια Ορθόδοξοι Ελληνες θα μείνουν στην χώρα μας είπε ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης, τα υπόλοιπα 10; Μειοψηφία φίλε, ρίξε μια ματιά Αλεξανδρούπολη, Ρώσος Υποπρόξενος, με την γυναίκα του στα πολιτιστικά εργάζονται σαν το μελίσσι, το παλιό νοσοκομείο θα γίνει ρώσικο προξενείο τί δεν καταλαβαίνεις;Ξυπνήστε και κρατήστε την πίστη, την ιστορία,τις παραδόσεις κι οποιον αγώνα κάνετε να έχει μπροστά πρώτο τον Χριστό κι από πίσω εσείς με τον Τίμιο Σταυρό, αλλιώς ΔΕΝ γίνεται, αν δεν έχουμε ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ στην ζωή μας προκοπή δεν θα γίνει, η μαγιά πρέπει να φυλαχτεί πάση θυσία γιατί στην μαγιά αναπαύεται ο Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφό το σχόλιό σας. Είμαστε χωρίς συμμάχους. Εκτός από τον Θεό. Το θέμα όμως που προκύπτει κι εδώ...είναι ότι ίσως θελήσει κι Αυτός να κάνει ένα καθαρισματάκι στην ελληνική κοινωνία. Μακάρι να προστατέψει τους πραγματικά τίμιους και αθώους.

      Διαγραφή
  2. ο Σαββίδης έχει αγοράσει την Θεσσαλονίκη, νεοκλασσικά μέχρι και το τάχαμ στοιχειωμένο Ερμείον, είναι δύναμη, όλα τα άλλα προς αποβλάκωση του πόπολου, να ήταν μόνο ο Σαββίδης, είναι κι ο Φιλάρετος Καλτσίδης με την βιλάρα στην Καλαμάτα, απλώς δεν είναι σελέμπριτι ακόμα σαν τον Ιβάν, σιγά σιγά όλα τα σαλιγκάρια οι επενδυτές θα σέρνονται πάνω στο χρυσό κουφάρι της Ελλαδίτσας μας...οι φωνές κι οι αντιδράσεις είναι σαν το ζζζ που κάνει το κουνούπι γύρω απ την ξαπλώστρα τους στο Ναμος, στα τέτοια τους δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα ποιοι επενδυτες μας κανουν οι ομογενεις η ο Σορος κι η παρεα του; Ο Δασκαλαντωνακης εβαλε λουκετο στο Μακεδονια Παλλας και 150 βρεθηκαν στο δρομο. Ο Σαββιδης τους εφερε πισω και 50 παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητε Κωστα, στο αρθρο *Ο Σαββιδης πουλησε τη ΣΕΚΑΠ και τη μητρικη Donskoy Tabak στους Ιαπωνες* στον Ινφωγνωμονα, ενα σχολιο απο Nikolaos 17/3 9.09 εχει ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα. Μια απάντηση στον Ρετζεπίκα είναι αυτή: "Ξίδι!"

      Διαγραφή