«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο Ερντογάν αλλάζει τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.







Σχόλιο Διόδοτου: Α ρε Ρετζεπίκα... Τί βιάζεσαι;...
Σε κανα χρόνο θα παίζουν 4 εθνικοί ύμνοι στην τωρινή "επικράτειά" σου...

 

Δεν ταιριάζει με τον βηματισμό των Γενίτσαρων λέει και καλεί στο σαράι του συνθέτες...

Την αλλαγή του εθνικού ύμνου της χώρας του θέλει ο Ερντογάν για να… ταιριάζει με τον βηματισμό των Γενίτσαρων στον οποίο «εκπαιδεύεται» στο σαράι ο εγγονός του.
«Ο εγγονός μου προχωρά στο σπίτι με τον βηματισμό των Γενιτσάρων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και αναρωτιέται: «Οι συνθέτες δεν μπορούν να κάνουν μουσική όπως αυτή των Γενιτσάρων;».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλει την αλλαγή του Εθνικού Υμνου με την αιτιολογία ότι: «Η μουσική του ύμνου δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα του».

Καλεί συνθέτες

Στην τακτική συνάντηση που είχε με τους κοινοτάρχες στο Παλάτι του (Σαράι), κάλεσε τους συνθέτες να παρουσιάσουν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις, κάποιες νέες συνθέσεις, που θα ανταποκρίνονται στον ρόλο που επιτελεί ο ύμνος: «Θέλουμε το νόημα του κειμένου να αποδοθεί από μια τέτοια μουσική σύνθεση, ώστε τα λόγια του εθνικού ύμνου να μεταφέρονται στην ψυχή του λαού».





Κλείνει παρτίδες με το κεμαλικό κράτος

Ωστόσο, το θέμα που ανοίγει, αξιολογείται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνο από σχολιαστές στη γείτονα χώρα και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη Hurriyet.
Ο τουρκικός εθνικός ύμνος υπάρχει εδώ και 97 χρόνια και ουσιαστικά συμβολίζει τη γέννηση του σύγχρονου τουρκικού κράτους.
Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θέλει να κλείσει την περίοδο του κοσμικού κράτους στην Τουρκία και μετά τη συζήτηση για τη συνθήκη της Λωζάννης, τώρα θέτει θέμα εθνικού ύμνου. Σημειώνεται ότι η συνθήκη αποτελεί τη διακήρυξη, το ιδρυτικό συμβόλαιο του νέου τουρκικού κράτους, μετά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Στην απόσταση λοιπόν που παίρνει ο Ερντογάν από τις δομές και τις αρχές του κεμαλικού κράτους θέλει να προσθέσει και την αλλαγή της μουσικής του ύμνου, καθώς ο συνθέτης του ήταν ένας δυτικόστροφος στις επιρροές του βιολιστής, γεγονός που κάθε άλλο παρά εκφράζει τις αντιλήψεις και τα ιδεώδη του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: Hurriyet

πηγή

10 σχόλια:

  1. Δεν ξερω πολλα απο πολιτικη πολεμους κ.τ.λ αυτος ο Ερντογαν αν δεν εχει πλατες γερες ειναι λιαν επικινδυνος αλλα και η γυναικα του αυτη με τη μαντηλα
    παιζει ρολο στο χαρακτηρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ
    ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ Giannis paterakis KAI OI OΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΟΙ ΑΛΛΗΛΟΒΡΙΖΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΣΩΡΟΕΘΝΙΚΟΥΣ

    ΔΕΙΤΕ

    ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

    -----------------ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ---------------------------------------------------
    Ανώνυμος17 Μαρτίου 2018 - 8:26 π.μ.
    ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ 7:07.

    ΤΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ!

    ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΦΗΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΜΕΙΚΤΗ ΛΩΤ..ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΩΠΟΥ ΑΒΡΑΑΜ..ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΣΑΡΑΣ..ΤΟΥ ΚΟΠΡΟΦΑΓΟΥ ΙΕΖΕΚΙΗΛ..ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΔΑΥΙΔ..ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ, ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥ Α Υ Ν Α Ν Ο Σ...

    ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ;

    ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο Γ.ΣΟΥΡΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ", ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.

    ΕΓΩ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΡΑΣ, ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ...

    Απάντηση
    Απαντήσεις

    -----------------------------------------------------
    Ανώνυμος17 Μαρτίου 2018 - 9:28 π.μ.
    ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ....
    ΣΤΟ ΜΠΟΪ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΛΟΥΠΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ
    ΦΤΟΥ !!! ΦΤΟΥ !!! ΜΗ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΩ ΠΙΘΗΚΟΜΟΥΡΗ
    ΨΟΦΑ ΡΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΕ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΗ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα... νομίζω ότι πιο πολύ γέλιο πέφτει στα σχόλια του pronews.
      Οι οπαδοί αυτών των δύο λαμογιών, για λύπηση είναι περισσότερο, επειδή είναι πλανεμένοι, και απόδειξη πως "κάποια επιτήδεια ανθελληνικά κέντρα" ξέρουν να μας χωρίζουν.

      Διαγραφή
  3. 'Ενα εξαιρετικό άρθρο από τον hellenicsunrise2 που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεστραβώνει πολλούς που όλα αυτά τα χρόνια μας πρήζουν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος περί "ξανθού γένους", "Αγίας Ρωσίας", "αγίου Πούτιν" "Ορθόδοξης" Ρωσίας και λοιπές ουρανομήκεις μπαρούφες... Λυτρωμό μην περιμένετε από τον ξανθό λευκομόγγολο!!! Μόνοι μας θα την κάνουμε τη δουλειά!!
    Από τη μιά ο "Σουλτάνος" και από την άλλη ο "Τσάρος"... Ψυχοπαθείς βάβαροι ασιάτες!!

    https://hellenicsunrise2.blogspot.gr/2018/03/blog-post_16.html#more

    Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, καρτερία και ευψυχία.

    Ιωάννης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά...τα έχω διαβάσει όλα του γκρικ σπιριτ, μου αρέσουν, αλλά δεν τον έχω κάνει και θεό, γιατί βρίσκω ψιλο-ύποπτο ότι σε όλα τα γεωπολιτικά πρότζεκτ που "αποκωδικοποιεί" (ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη) πάντα επωφελείται το Ισραήλ. Σαν να λέμε δηλαδή "ας προσκυνήσουμε" την εξυπνάδα του Ισραήλ, τους ελιγμούς του, την αδιαμφισβήτητη σιγουριά των επιτυχιών που θα έχει, ας γίνουμε λοιπόν σκυλάκια του, αλλιώς δεν έχουμε μέλλον.

      Διαγραφή
    2. ETΣΙ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟ ΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
      ΔΠ

      Διαγραφή
  4. Οπως βλεπεις, Κωστα, ο ποιητης ακομη γραφει τραγουδια.
    https://www.youtube.com/watch?v=u9AC17Bshrc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπομονή ειναι οδυνηρό αλλά πρέπει να το περάσουμε μέχρι να γκρεμιστεί το χαρτοβασίλειο ή αλλιώς ψευτορωμαίικο, στον χρήστη που βρίζει τους προφήτες της παλαιάς διαθήκης προτείνω να τους διαβάσει ο αδιάβαστος και αμαθής, περιγράφουν πολύ παραστατικά τα γεγονότα που περιμένουμε ιδιαίτερα ο Ζαχαρίας τον πυρηνικό πόλεμο, πώς θα λιώνουν τα μάτια στις κόγχες εν ριπή οφθαλμού, θα σ αρέσει βρε, διάβασε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή