«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

"Πατριωτικά κόμματα", "Απόστρατοι" και "Πανεπιστημιακοί": Οι νέες(;) εφεδρείες του συστήματος. Μελέτη Περίπτωσης (case study): "Φαήλος Κρανιδιώτης"και "Κυριάκος Βελόπουλος".



Ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο έχουμε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια αφορά τις εφεδρείες που φροντίζει να διατηρεί το σύστημα, εξασφαλίζοντας στα πιόνια του μια άνετη ζωή σε μια πανεπιστημιακή έδρα, από όπου τα ανασύρει όταν πρόκειται να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στον πανεπιστημιακό και ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο. Παρατηρείται και στον χώρο των ενστόλων, όπου το σύστημα φροντίζει να έχει τα πιόνια του, τους εξασφαλίζει την προβολή τους αλλά και ακαδημαϊκές περγαμηνές και τίτλους προκειμένου να ενισχυθεί το προφίλ τους, και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να τα αξιοποιήσει.
Όσο περνάει ο καιρός και το σύστημα ανησυχεί για έξαρση του πατριωτικού φρονήματος, τόσο θα ανασύρει αυτές τις εφεδρείες από την αποστρατεία τους
Ξαφνικά, θα βρίσκονται να έχουν ηγετικό ρόλο σαν κάποιο χέρι να οργάνωσε την τοποθέτησή τους σε ένα βάθρο και θα αποπειραθούν να ποδηγετήσουν τους ανυποψίαστους.
Εφιστούμε την προσοχή σε αυτά τα φαινόμενα και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να υπενθυμίσουμε τα λόγια μας στους αφελείς.




1η Μελέτη Περίπτωσης  (case study): "Φαήλος Κρανιδιώτης"



Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης

με αφορμή τα πολύνεκρα επεισόδια για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Χαμάς, ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση και ψυχοπαίδι του Ερντογάν, με ασπίδα γυναικόπαιδα, προσπάθησε να καταλύσει τα σύνορα του Ισραήλ.
Η ευθύνη για τα θύματα ανήκει στην ηγεσία της Χαμάς που διακηρύσσει πως «θα περάσουμε και θα ξεριζώσουμε τις καρδιές των Εβραίων».

Η Νέα Δεξιά 


επαναλαμβάνει την θέση της πως πρέπει να μεταφερθεί και η Ελληνική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και πως πρέπει να εμβαθύνουμε τις σχέσεις συμμαχίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, καθώς αυτό επιβάλλουν τα κοινά μας εθνικά συμφέροντα». .





2η Μελέτη Περίπτωσης (case study): Κυριάκος Βελόπουλος
Δεν ξέρω γιατί πρέπει να παίρνω το μέρος κάποιου με συναίσθημα και όχι με λογική!Στις διεθνείς σχέσεις οι ηγέτες προτάσσουν την λογική έγραψε ο Θουκυδίδης!Αναφέρομαι στην κόντρα Ισραήλ -Παλαιστίνης !Κάποια στιγμή να δούμε το Εθνικό συμφέρον ως χώρα που είναι Ισραήλ @ellinikilisi


Σχόλια:

Σχόλιο 1ο (από εδώ):
Αυτή η ιστορία με τον λεγόμενο… «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», που πρόκειται να δημιουργηθεί προσεχώς από τα διάφορα ρετάλια της ελαφροδεξιάς, έχει μεγάλο βάθος!
Και πολλούς και ισχυρούς διεθνείς προστάτες!
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που δύο εκ των… πυλώνων του μελλοντικού «εθνοσωτήριου» μορφώματος εκδηλώθηκαν υπέρ των σφαγέων του Ισραήλ, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Εξετάσεις δίνουν στους παγκόσμιους αφέντες, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν! Απομονώστε τους!

Σχόλιο 2ο (οΠαιδαγωγός):
Όσο η Νέα Τάξη διαπιστώνει το ρεύμα των Ελλήνων προς τον πατριωτισμό-εθνικισμό (παρά την απίστευτη προπαγάνδα τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και στα σχολεία τα τελευταία 30 χρόνια), 
τόσο θα επιστρατεύει κάθε είδους υπηρέτες της για να δημιουργήσουν "πατριωτικά" κόμματα.

Ένστολοι που για δεκαετίες παρακαλούσαν πολιτικούς για να πιάσουν μια βολική μετάθεση ή μια καλή θέση (γι αυτό και ως στρατιωτικοί ικανοποιούσαν και οι ίδιοι ότι ρουσφέτια τους ζητούσαν), δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια και τίποτε δεν πρέπει να περιμένουμε από αυτούς.
Κάθε είδους λαμόγια, "πουλάνε" πατριωτισμό για να υφαρπάξουν τις ψήφους μας.
Γεμίσαμε πατριώτες και "καλούς χριστιανούς". 
Αντίστοιχα κάποιοι θρησκευτικοί σύλλογοι, παριστάνουν ότι ΔΕΝ βλέπουν την προδοσία πίστεως και κάθε φορά, τις κρίσιμες στιγμές, ασχολούνται με ανεπίκαιρα θέματα 
Ας καταλάβουν ότι κάποιοι ΔΕΝ τρώμε κουτόχορτο. Αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθούν και τα ¨προβατάκια" τους. Και μετά θα συνεχίζουν να "γλείφουν" την εξουσία για να εξασφαλίσουν κονδύλια για να καλύψουν τον ΕΝΦΙΑ για τις εγκαταστάσεις τους.
ΥΓ. Στη μνήμη μας παραμένει η αυθόρμητη ερώτηση ενός παραβρισκομένου προς τους εκπροσώπους ενός νέου (άλλου) κόμματος στο Βόλο (που αυτοπαρουσιαζόταν ως πατριωτικό και κυρίως ορθόδοξο):
"Τι γνώμη έχετε για τον Οικουμενισμό;"
Η απάντηση του "Προέδρου":
"Τι είναι Οικουμενισμός;"
Ο ανυποψίαστος πιστός απαντά: "Καλά, δεν ξέρετε ποιοι μητροπολίτες είναι οικουμενιστές, να πχ ..."
για να τον διακόψει αμέσως ο "Πρόεδρος":
-"Μη λες ονόματα, μη λες ονόματα"!
Τέτοιο "θάρρος"...!

Μετά επενέβησαν κάποιοι πιο έξυπνοι από το πάνελ ρωτώντας ρητορικά: "μα, είμαστε εμείς οικουμενιστές;"
Ε λοιπόν ΝΑΙ
Αφού με σκοπιμότητα παριστάνετε ότι ΔΕΝ γνωρίζετε τι συμβαίνει και ΔΕΝ αντιδράτε στην αίρεση ΕΙΣΤΕ συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν. Δεν σας εμπιστευόμαστε.



Σχόλιο 3ο (οΠαιδαγωγός):
Αυθόρμητα φυσικά προκύπτει το ερώτημα: Και τι να ψηφίσουμε;
Το ερώτημα είναι λάθος. Όποιον και αν ψηφίσεις μία φορά στα 4 χρόνια, ελάχιστα θα αλλάξουν. 
Η εξουσία φθείρει και άνθρωποι με πραγματικά αγνά ελατήρια πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση. Κανείς τους δεν θα εμπλακεί σε κομματικές δομές που ο μόνος τρόπος να "ανέλθεις" είναι να τραβήξεις τις καρέκλες των πιο ικανών.
Αντί λοιπόν να αναμένουμε τον "Μεσσία" που θα μας σώσει, ας αναλάβουμε προσωπικά τις ευθύνες μας, ας αντιδρούμε άμεσα οι ίδιοι σε ΚΑΘΕ προδοσία, σε ΚΑΘΕ λάθος. 
Αν δεν μας δουν οργισμένους έξω από τα γραφεία τους, αν δεν ακούσουν την ανάσα μας έξω από την πόρτα τους, ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσει το ξεπούλημα.  Τόσο στην πολιτική όσο και στην εκκλησία μας.


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

9 σχόλια:

  1. αν δεν είσαι μασόνος δεν γίνεσαι πολιτικός,επιτέλους ας το εννοήσουν όλοι, είδε ο ελληνικός λαός και τον καμμένο, γεμίσαμε καμμένους, όποιον κι αν ψηφισει ο Ελληνας το σχέδιο τους υλοποιείται όπως και να έχει, το μόνο στο οποίο δεν μπορούν να επέμβουν και το τρέμουν είναι η πίστη μας στον Θεό κι αυτή δεν εξαρτάται από εντολές και αποφάσεις των εκάστοτε ιερατείων, όταν είναι κόντρα στους πατέρες και στους αγίους δεν τους υπακούει κανείς, μπορεί να είναι λίγοι αλλά είναι οι δυνατοί πυλώνες,αυτοί θα κρατήσουν την χώρα μας και την ορθοδοξία, να έχετε υπομονή, ο ορθόδοξος ελληνας είναι άνθρωπος της θυσίας, οι άγιοι και οι ήρωες δεν υπολόγιζαν επιπτώσεις στην ζωή τους έκαναν αυτό που πίστευαν με σθένος και αυτοθυσία, αυτό τρέμει η νέα τάξη, αυτό δεν μπορεί να καταλάβει πότε ξεσπά και γιατί δεν καταστρέφεται, ο προορισμός μας είναι να είμαστε πάντα λίγοι αλλά να τσακίζουμε αυτοκρατορίες πχ Πέρσες, Ναζί, Ιταλούς, δεν έχει σχέση αυτό με τις κυβερνήσεις μας και τα ιερατεία, έχει σχέση με μας που είμαστε ο λαός, αυτό τρέμουν και γι αυτό χρησιμοποιούν δολοφονικές μεθόδους εναντίον μας και πάλι δεν θα πετύχουν την εξόντωση μας , εκεί που θα πιστέψουν ότι είναι ζήτημα μηνών να σβήσουμε εκεί θα τους έρθει η μπούφλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβάστε το με την δέουσα προσοχή, μην έχετε αυταπάτες ότι ο αγώνας σας για την αλήθεια και την αφύπνιση δεν έχει αποτελέσματα, έχει, ο σπόρος έπεσε, ακόμα κι αν σας κλείσουν στο μέλλον, ο αγώνας έχει δοθεί, όσοι ήταν να πάρουν το μήνυμα το πήραν, το ότι ζούμε μια παρακμή και είμαστε σε αποστασία, το ότι δεν βλέπουμε φως ακόμα, δεν σημαίνει ότι αγωνιστήκατε μάταια, γιατί ο σπόρος έπεσε, παράδειγμα, μπορεί να έχουν φύγει χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό προσωπικά γνωρίζω 15 άτομα νέα παιδιά που έφυγαν και πιστεύουν στον Χριστό και σε μια καλύτερη Ελλάδα, εργάζονται πχ δίπλα στους Αγγλους και από μέσα τους προσεύχονται, αυτό για τους επικυρίαρχους είναι η μεγάλη τους αποτυχία, επιχειρούν να μας συρρικνώσουν κι απλώνουν τον Ελληνισμό παντού, δεν είναι οι Ελληνες αυτοί οι Ελληνόφωνοι που γέμισαν την Ελλάδα, υπάρχει και η άλλη πλευρά με τους άξιους που δεν την δείχνει κανείς, υπάρχει και έχει πολλά νέα παιδιά και πολλά νέα ζευγάρια, μην απογοητευτείτε ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..
    ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΛΙΝΤΕΝΤ
    ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
    ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΗΝ...!!!!!
    !!!! Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η !!!!
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Α Λ Λ Ο Κ Ο Σ Μ Ο
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας μαζευτούμε 3 εκατομυρια έξω από την βουλή και θα δούμε αν τολμήσουν να δώσουν το όνομα. Κούγκι

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΤΩΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ......ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟΙ... ΚΑΡΑΟΓΛΟΙ.....ΡΑΠΤΗ..ΚΙ ΑΛΛΟΙ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΝΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΧΙΕΣ. ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  4. Σε Ελληνικό Έδαφος... ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... Γαλλοαμερικανική συμφωνία για ναυπήγση πολεμικών πλοίων στο Νεώριο της Σύρου...!!!
    ΣΤΟΧΟΣ - 19 Μαΐου -

    Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για τη ναυπήγηση πλοίων, επιβατηγών και στρατιωτικών, από αλουμίνιο, στο Νεώριο της Σύρου με τη γαλλική εταιρεία Ocea Construction Navale, η οποία ειδικεύεται στον τομέα, οριστικοποίησε η Onex Shipyards.

    Η αμερικανικών συμφερόντων Onex αναμένεται να αποκτήσει το 100% του Νεωρίου στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης η οποία θα κατατεθεί προς επικύρωση στο Πρωτοδικείο Σύρου στα τέλη Μαΐου.

    Αντικείμενο της συνεργασίας με την Ocea είναι η συμπαραγωγή νεότευκτων σκαφών για την ακτοπλοΐα και για ιδιώτες πελάτες (yachts) αλλά και για ρόλους ακτοφυλακής και πολεμικού ναυτικού με πελάτες από τη διεθνή αγορά αναφέρει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ«.

    Σύμφωνα με πηγές σε γνώση των επαφών που πραγματοποιεί η Onex, υπάρχουν ήδη συμφωνίες προθέσεων (Letters of Intent) με αριθμό δυνητικών πελατών.

    Για την ανάπτυξη αυτών των ναυπηγικών δραστηριοτήτων ξεκινάει άμεσα και πρόγραμμα εκπαίδευσης εργαζομένων του Νεωρίου στη Γαλλία, στα ναυπηγεία της Ocea Construction Navale, προκειμένου να μεταφερθεί τεχνογνωσία ναυπήγησης με πρώτη ύλη το αλουμίνιο.

    Το αλουμίνιο, λόγω χαμηλότερου βάρους από τον χάλυβα αλλά και άλλων χαρακτηριστικών, προτιμάται από έναν σημαντικό αριθμό πελατών που επιζητούν μεταξύ άλλων και υψηλές ταχύτητες πλεύσης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου ένα τέτοιο νεότευκτο (2016) αποβατικό πλοίο από αλουμίνιο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού τύπου catamaran, το «USNS Carson City», σε μια εξέλιξη που κατά πληροφορίες συνδέεται με την πιστοποίηση του Νεωρίου για τις απαιτήσεις ασφαλείας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμενων.

    Υπενθυμίζεται πως την επένδυση της Onex στη Σύρο έχει άλλωστε υποστηρίξει με δημόσιες δηλώσεις του αλλά και επιτόπου επισκέψεις ο Aμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ.

    Η Onex δεν έχει ακόμα αποκτήσει το μετοχικό κεφάλαιο της «Νεώριον Σύρου» αλλά έχει καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές, Δημόσιο, νυν μετόχους, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζομένους, προμηθευτές και τράπεζες, για τη ρύθμιση των χρεών των ναυπηγείων.

    Η συνολική συμφωνία αναμένεται να έχει υπογραφεί από όλα τα μέρη την ερχόμενη εβδομάδα και κατά πληροφορίες να υποβληθεί προς επικύρωση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου έως τις 31 Μαΐου. Προϋπόθεση για αυτό είναι και η λήψη απόφασης μακροπρόθεσμης ρύθμισης των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ από το διοικητικό συμβούλιο.

    Το ύψος της πρώτης φάσης της επένδυσης της Onex ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, ενώ σε δεύτερη φάση έχει προβλεφθεί και η αγορά μιας νέας πλωτής δεξαμενής.

    Στην παρούσα φάση τα ναυπηγεία έχουν ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία τους ύστερα από ενάμισι και πλέον έτος αργίας, μέσω τρίτης εταιρείας που συνδέεται με την Onex, η οποία ενεπλάκη μετά και τη σχετική συγκατάθεση του μέχρι σήμερα βασικού μετόχου, ομίλου Ν. Ταβουλάρη.

    Εχουν επίσης ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής και ανέλκυσης της μεγάλης δεξαμενής «Βιολαντώ Γουλανδρή» (75.000 τόνων με ολικό μήκος 230 μέτρα) του Νεωρίου μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στη λειτουργία των αντλιών της και το όποιο οδήγησε στην απόφαση να αφεθεί να επικαθίσει στον αμμώδη πυθμένα, σε περιορισμένο βάθος.

    Το ναυπηγείο σε πλήρη διαμόρφωση μπορεί να φιλοξενήσει σε δεξαμενές και προβλήτες ταυτόχρονα έως και 7 πλοία και η θέση του στο κέντρο του Αιγαίου το καθιστά ευθέως ανταγωνιστικό των ναυπηγείων σε Τουρκία και Μάλτα αλλά και αυτών στον ευρύτερο Πειραιά και στον κόλπο της Ελευσίνας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγκλημα θα διαπραξει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ αν επιτρεψει στους προδοτες αυτη την αισχινη θα ειμαστε συνενοχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χειροτερη κυβερνηση ολων των εποχων "κυβερνα" το τοπο...εως ποτε?
    Εγκληματιες - Προδοτες - Αθεοι -
    Σφετεριστες Περιουσιων - Πολιτικοι Τυχωδιοκτες -Ξενοδουλοι υπηρετες -Κλεφτες-Ψευτες ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟ'Ι' ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
    Συνυπευθυνος και ο λαος στο βαθμο που του αναλογει...ΕΧΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ποδίτσες θα συνεχίσουν να βγάζουν λαγούς "αρχηγούς" απ' το καπέλλο του ταχυδακτυλουργού. Παλιά δουλειά τους! (Γι' αυτό μας τρώγανε, με το συμπάθειο. Γιά τους "αρχηγούς" αυτούς!)

    Η δική μας δουλειά είναι να τους αγνοήσουμε επιδεικτικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή