«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Το μυστικό της Νίκης της φυσικής ηγεσίας της Ελλάδος και του Ελληνισμού

Λέγοντας "φυσική ηγεσία" εννοούμε "όλους και όλες, όσους-ες έχουμε Ελληνική ψυχή!!!", όπως διαβάσαμε πρόσφατα εδώ
Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί επίσης μία ακόμα Ανοικτή Διακήρυξη προς τους Έλληνες.


                                        Αναπαράσταση του αγάλματος της θεάς Νίκης Παιωνίου (425 π.Χ.)



 
Το κείμενο αυτό, το οποίο πολλοί θα το χαρακτηρίσουν, όχι ως Διακήρυξη αλλά ως "κήρυγμα ηθικής", γράφτηκε για τους απανταχού Έλληνες πατριώτες –θρησκευόμενους και μη- οι οποίοι πιστεύουν και νιώθουν πως είναι έτοιμοι να παλέψουν με οιονδήποτε τρόπο για να πάρουν πίσω τη ζωή τους και την πατρίδα τους. Φιλοδοξεί να χρησιμεύσει ή να λειτουργήσει ως αρχικό νόημα ή ως ένα από τα πρώτα άρθρα ενός επαναστατικού μανιφέστου, αποτελώντας ταυτόχρονα και την βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να υπάρξει συνέχεια και επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος. Δεν ένιωσα απλώς την ανάγκη, αλλά το θεώρησα και υποχρέωσή μου να διαβιβάσω στους συμπατριώτες μου , αλλά κυρίως σε εμένα τον ίδιο, το μήνυμα αυτό το οποίο στην πραγματικότητα, κι όπως θα αποδειχτεί στην συνέχεια, είναι το κλειδί, το μυστικό, για να είναι επιτυχής η προσπάθειά μας, και νομοτελειακά να στεφθούμε Νικητές!

Γιατί πρώτα σε εμένα;… Διότι το μήνυμα αυτό, εφόσον καταγράφεται... αυτονομείται ταυτόχρονα και στέκει απέναντι μου ως ελεγκτής, ως δικαστής, προειδοποιώντας με: ‘‘ - Δεν μπορείς να συμβουλεύεις και να νουθετείς τους άλλους, εάν εσύ ο ίδιος δεν έχεις τη δύναμη να τηρήσεις το προαπαιτούμενο’’


 
Κίβδηλοι ήρωες

Για να μην κουράζω, θα πω τώρα την φράση κλειδί, θα αποκαλύψω τώρα επιγραμματικά το μυστικό αυτό, και στην συνέχεια θα πλατειάσω:
Το μυστικό είναι η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ.
Τι σημαίνει αυτό… Σημαίνει άπειρα πράγματα αλλά και αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι μας με το πρώτο άκουσμα. Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε καθηγιασμένους στόχους ή εγχειρήματα με λάβαρο κάποια υψηλά ιδανικά, αν θέλει ταυτόχρονα να διατηρεί, απατηλά όμως, απενοχοποιημένο το βασικό του πάθος, κάποια καταστροφικά ελαττώματα ή μια προεξέχουσα ανήθικη ή εγκληματική του στάση και τάση. Ηγέτες και ψευδο-εθνάρχες με πάθη, δυστυχώς, η Ελλάδα είχε πολλούς.

Πριν εξηγήσω τι είναι το ΠΑΘΟΣ και ποια τα βασικά και συνηθέστερα είδη του, θέλω να υπογραμμίσω ότι η φήμη πως ‘‘τα πάθη τους είναι αυτά που έσπρωξαν διάσημους επαναστάτες της Ιστορίας να τολμήσουν το αδύνατο’’, είναι μύθος. Αν τους πιάσουμε έναν έναν, θα διαπιστώσουμε πως είτε ήταν κίβδηλοι, είτε διεκόπη η επαναστατική τους πορεία, το μεταρρυθμιστικό τους έργο ή οτιδήποτε σχετικό, και παρέμειναν στην ζωή αφήνοντας αμφιλεγόμενες εντυπώσεις, ή πέθαναν άδοξα. Το θανάσιμο ή επιλήψιμο πάθος του καθενός ‘‘μόνο φρένο’’ στο όραμά του μπορεί να αποτελέσει και τίποτε άλλο. Πώς μπορεί να στηρίξει το πάθος έναν επαναστάτη, αν εκτός από την έλλειψη προσήλωσης που σίγουρα του δημιουργεί, κρατάει επίσης ημιτελή την επιθυμητή γι αυτόν εικόνα του προς τα έξω και αντιτίθεται ριζικά στην ακεραιότητα ενός άμεμπτου εαυτού, μιας απαρέκκλιτης συμπεριφοράς…

Ο Μπαλτάσαρ Γκρασιάν (1601-1658), καθηγητής φιλοσοφίας που ανήκε στο Τάγμα των Ιησουιτών, ο οποίος διώχτηκε και φυλακίστηκε από τα αφεντικά του, την Παπική Εκκλησία, για την τόλμη της σκέψης του και επειδή μόρφωνε τον λαό, έγραψε στα βιβλία του ‘‘Ο Ήρωας’’ και ‘‘Χρησμολόγιο και Τέχνη της Φρόνησης" :
‘‘ Όταν είσαι μόνος σου -μακριά από τα βλέμματα άλλων ανθρώπων- να φέρεσαι ωσάν σε κοιτούν ’’. Προτείνει δηλαδή έναν τύπο άσκησης, χωρίς την οποία είναι αδύνατον να τελειοποιηθείς, να καθαρθείς από αδυναμίες και πάθη, να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από το εμπόδιο αυτό, το οποίο μόνο την υποκρισία σού αφήνει ως διέξοδο όταν σταθείς ενώπιον των συμπολεμιστών σου και του έθνους σου, το οποίο επενδύει σε εσένα, τον ήρωα. 

Και μιας και μιλήσαμε για κίβδηλους επαναστάτες –και για να εμπλέξω και την πρόσφατη π(ω)λ(η)τική– πάρτε για παράδειγμα τους ανήθικους ‘‘Τσιπροκαμμένους’’, που στην αρχή αναφέρονταν σε ‘‘Κολοκοτρώνηδες’’ και ‘Σοφοκλήδες’’ (Τσίπρας) ή με κρεμμύδι κρυμμένο στην τσέπη δάκρυζαν στο όνομα της Υπερμάχου Στρατηγού και της Αγίας Τριάδος (Καμμένος). Οι τελευταίοι κυβερνώντες μας, πέρα από τα πάμπολλα ψεύδη που μας αράδιασαν την πρώτη χρονιά της θητείας τους, τα εκπορευόμενα από επιστημονικά επιτελεία προπαγάνδας των εντολέων τους, τα οποία και μελέτησαν επισταμένως τις απαιτήσεις του Ελληνικού λαού, πάτησαν πάνω στα Ιερά και τα Όσια της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Διέπραξαν πατριδοκαπηλία και ‘‘Χριστοκαπηλία’’. Έκλεψαν υψηλές αξίες των περισσοτέρων Ελλήνων και τις ξεπούλησαν με τον φτηνότερο τρόπο. Διέπραξαν θρησκευτική ασέβεια και εγκλημάτησαν απέναντι σε εμάς που παραλίγο να τους πιστέψουμε.


Για να κλείσει το θέμα με τους κίβδηλους επαναστάτες, θέλω εδώ να υπενθυμίσω πως υπάρχουν και κίβδηλοι αφυπνιστές. Στην κατηγορία αυτή, το κέρδος, η πρακτορική προπαγάνδα, η πατριδοκαπηλία και η Χριστοκαπηλία ‘‘πάνε σύννεφο’’! Αναφέρομαι σε ψευδοσωτήρες τύπου Σώρρα και σε “τηλε-αναλυτές γεωπολιτικής” που ενώ είναι για σφαλιάρες, παριστάνουν τους ειδήμονες κατακλέβοντας σοβαρές αναλύσεις από το Διαδίκτυο. Αναφέρομαι επίσης και σε ‘‘τηλε-βιβλιοπώλες εσχατολόγους’’, οι οποίοι εκτός του ότι πείθουν πολύ κόσμο να αγοράζει τα βιβλία τους, παίρνουν και έξτρα χρήμα από αγνώστους φορείς (πρόσωπα και μυστικές υπηρεσίες) για να περνούν στις συνειδήσεις του κόσμου, μεταξύ αρκετών σωστών πληροφοριών... και κάποιες δόλιες πληροφορίες παράλληλα, χειριστικές, συσκοτιστικές, αποτρεπτικές. Παράδειγμα: Γνωστός τηλεβιβλιοπώλης που φώναζε κάποια μέρα -προτρέποντάς μας να σηκωθούμε από καναπέδες, κρεβάτια κ.ά. καθιστικά (LOL)- ‘‘ - Ξεσηκωθείτε!...οι Ρώσοι θα βοηθήσουν...το ξανθόν γένος...ο αρχάγγελος Μιχαήλ...δες τί μας κρύβουν κτλ..”.....έρχεται κάποια στιγμή και η ευκαιρία του να απογοητεύσει υποσυνείδητα το ακροατήριο/θεατές του, ώστε να ‘‘κάθεται στα αυγά του’’, λέγοντας: ‘‘ - Καμιά επανάσταση, που δεν ήταν σχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους δεν πέτυχε!’’ 

Αυτά ως προς τις διανοητικές παγίδες, που είναι στημένες παντού.

Αλλά ΑΝ εμείς έχουμε φροντίσει να ‘‘κλειδώσουμε’’ (φανταστείτε το σαν στόχο από το πιλοτήριο καταδρομικού σκάφους) τα ΠΑΘΗ μας, μικρά και μεγάλα, σε ένα μελετημένο πλαίσιο, με στρατηγική και έχουμε ξεκινήσει να τα απαλείφουμε με δεκάδες τρόπους, με τους οποίους είναι ήδη εξοπλισμένο το νοητικό και ψυχικό μας δυναμικό, τότε σίγουρα ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Ποιος είναι πιο δυνατός, εμείς ή αυτά;



        Ο Νικολάκης Μητρόπουλος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στο κάστρο των Σαλώνων, ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Ο δεκάλογος της Νίκης

Ιδού ένας κατάλογος χρήσιμος, δέκα λόγοι/όπλα στον πόλεμο με τα πάθη μας:
  1. Φτιάχνουμε λίστα των παθών μας, των ελαττωμάτων μας και των τρωτών μας σημείων: Απαιδευσία η πάντων παθών μήτηρ, φιλαργυρία, πλεονεξία, ψευδολογία, φθόνος, ματαιοδοξία-κενοδοξία, αλαζονεία, φυγοπονία, αδιαφορία-φιλαυτία, φιληδονία, κατάκριση, εμμονή, ανθρωποδιωκτισμός, βλασφημία, χαρτοπαιξία-τζόγος, σεξουαλικές διαστροφές και παρεκκλίσεις, μοιχεία, σαδισμός-μαζοχισμός, χρήση ναρκωτικών-ψυχοτρόπων ουσιών, αλόγιστη χρήση οινοπνευματωδών ποτών, κερδοσκοπία, παράνομη εμπορία-ναρκωτικών-όπλων-κι άλλων επιβλαβών αιτιών,  βιαιοπραγία κατά αδυνάτου, επίδειξη, οργή, ζήλεια, μοχθηρία-δολιότητα-μνησικακία-εμπάθεια, συκοφαντία, κολακεία-προσωπολατρία, τοκογλυφία, πλαστογραφία, εκμετάλλευση, δωροδοκία, εξαγορά, αρχαιοκαπηλία, κλοπή,  κλεπταποδοχή,  σφετερισμός, δολιοφθορά, αμετροέπεια, ναρκισσισμός, προδοσία.
  1. Ηθελημένες αυτο-απαγορεύσεις και ασκήσεις όπως αυτήν που μας συμβούλευσε ο Μπαλτάσαρ Γκρασιάν. Στην αρχή φαίνεται δύσκολο, αλλά μετά αποκτιέται αυτοματισμός.

  2. Σεβασμό στα Θεία. Να διακατέχεσαι από μόνιμη αίσθηση της επίβλεψης και των απαιτήσεων του Θεού από τους ηγέτες των λαών.
     
  3. Ό,τι αρχίζει με πάθος, τελειώνει με καταισχύνη (Τολστόι). 

  4. Το πάθος είναι στην πραγματικότητα τυραννία και σκλαβιά, μας κάνει τρωτούς και διευκολύνει την πρόσβαση σε συκοφάντες και εκβιαστές.
     
  5. Δεν στρουθοκαμηλίζουμε και παραδεχόμαστε επιτέλους ότι το πάθος δεν είναι αγάπη προς τον εαυτό μας αλλά μίσος, ότι είναι πάντα ένας κακός και λανθασμένος σύμβουλος, δυσχεραίνει δηλαδή την ορθή κρίση και τυφλώνει. 
     
  6. Δεν μας ικανοποιεί ποτέ ολοκληρωτικά, δεν μας ηρεμεί αλλά δημιουργεί ταραχή. Ικανοποιώντας το πάθος μας, είναι σαν να σβήνουμε την πυρκαγιά με άχυρο (Περσική παροιμία). Αν δεν το τιμωρήσουμε θα μας τιμωρήσει.

  7. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε μέσα μας κάτι πιο θεϊκό από τον μηχανισμό του πάθους (Μάρκος Αυρήλιος). 

  8. Πρέπει να φέρνουμε συχνότερα στο νου μας την μορφή του Χριστού, δηλαδή όπως Εκείνος σήκωσε το σταυρό Του για να πεθάνει και κατόπιν να αναστηθεί, έτσι και εμείς να σηκώσουμε τον σταυρό των παθών μας, να τα νικήσουμε και να εγερθούμε.

  9. Και θα ολοκληρώσω τον κατάλογο με έναν ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, στον οποίο πρωτοστατεί το πιο ουσιαστικό. Την στιγμή που αναρωτιόμαστε αν είναι απαραίτητο ‘‘το ποτήριον τούτο’’, να δώσουμε δηλαδή την, επιβεβλημένη ως δείχνει, τούτη μάχη, για να είμαστε άξιοι και σίγουροι νικητές με έπαθλο την Πατρίδα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Πλέον έχουν πληθύνει οι λόγοι για να φωνάξουμε βροντερά και να πούμε με σθένος στους εαυτούς μας ‘‘ΑΡΚΕΤΑ!’’, ‘‘ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!’’, ‘‘Τώρα ξεκινάει η περιπέτεια’’. Και να διευκρινίσω, πως μιλώντας για περιπέτεια δεν εννοούμε απλά κι επιπόλαια ένα περιπετειώδες παιγνίδι!... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ! Και έπεται ως έπαθλο Η ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ… 

ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΝΙΚΗ!


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

12 σχόλια:

  1. Πραγματκά υπέροχο άρθρο! Συγχαρητήρια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Διόδοτε, θα διαφωνήσω σε πολλά επιμέρους σημεία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνω το άρθρο σου. Μάλλον επιχειρώ να το συμπληρώσω αφού κάθε τακτική έχει τα υπέρ και τα κατά και η χρησιμοποίηση περισσότερων της μιας έχει ως (ευτυχή) συνέπεια την σύγχυση του αντιπάλου...

    α) δεν υπάρχει υπέρβαση χωρίς πάθος. Η αδιαφορία είναι συνώνυμο της αδράνειας. Καλή είναι ως περιστασιακή στρατηγική αλλά κανείς αδιάφορος/αδρανής δεν κέρδισε ποτέ πόλεμο.
    β) για ποιά "θεία" μιλάς γιατί έχω και μια σεβάσμια θεία 97 χρονών που είναι φυτό. Καθόρισε λοιπόν πριν αφορίσεις.
    γ) ως προς το κύριο θέμα του "πάθους". Οι στερητικές μέθοδοι τύπου Βεδών είναι ασύμβατες με το DNA των Ελλήνων. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να κόψει ούτε το τσιγάρο. Άρα θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιούμε το πάθος στο έπακρο (βλέπε λειτουργία κιβωτίου ταχυτήτων). Οι Πέρσες που έβγαλαν την παροιμία με το άχυρο είμαι σίγουρος ότι δεν είχαν ποτέ σκεφτεί το τι συμβαίνει αν πετάξει κανείς μια τεράστια μπάλα άχυρο από κάποιο ύψος πάνω στη φωτιά (αν δεν το ξέρεις, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να σβήσει μια φλεγόμενη πετρελαιοπηγή είναι με δυναμίτη). Τέλος υπήρχε κάποτε η χριστιανική αίρεση των Σοδομιτών οι οποίοι υποστήριζαν πως με την αποχή δεν πετυχαίνεις πολλά. Αντίθετα πρότειναν να πέφτει κάποιος με τα μούτρα μέσα στα πάθη και να εξαγνίζεται μέσα από την υπερβολή και το μπούχτισμα, δηλαδή με ένα είδος ψυχολογικής ομοιοπαθητικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσόρισες φίλε Μάρκο!!!

    Το σχόλιό σου πού νά'ξερες πόσο με εξυπηρετεί! Γιατί ευκαιρία ζητούσα να εμφανίσω και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Γιατί καλά όλα αυτά μέσα στο κείμενο, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο. Πρακτικά άπτονται μιας ουτοπικής πραγματικότητος. Γιατί η λαγουδότρυπα που έχουν φτιάξει όλα αυτά τα λαμόγια είναι πλέον τόσο βαθειά που χρειάζεται τουλάχιστον ένα λαμόγιο τελικά στην περίπτωσή μας, λαμόγιο σαν αυτούς για να πυροδοτήσει την βόμβα που θα κάνει το χώμα να εγκατακρημνιστεί και να τους πλακώσει. Μας χρειάζεται δηλαδή ένα λαμόγιο που να κατέχει το παιγνίδι των τάξεών τους, ο οποίος να έχει κάμποσα πάθη και ελλατώματα σαν αυτούς, π.χ. πλεονεξία, ψευδολογία, αλαζονεία, εμμονή, ανθρωποδιωκτισμό, σαδισμό, οργή, δολιότητα, πλαστογραφία, δωροδοκία, δολιοφθορά, ναρκισσισμό, για να μπορέσει να τους αρπάξει τα πρωτεία. Μόνο αυτός τελικά μάλλον θα μπορούσε να τα βάλει μαζί τους αποτελεσματικά, με την διαφορά ότι θα πρέπει νά'ναι δικός μας και θα πρέπει να έχει δύο ακόμα σημαντικά πάθη τα οποία δεν υπάρχουν στην λίστα του κειμένου. Το ένα είναι το πάθος για την Ελλάδα και το άλλο..της υπέρτατης ικανοποιήσεως και ευχαριστήσεως που θα πρέπει να του αποφέρει το θέαμα των ατελείωτων φριχτών βασανιστηρίων που θα υποστούν αυτοί οι πούστηδες.

    Όσο για τα θεία...μιλάω για τα θεία γενικώς...όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Να, εγώ ας πούμε...έχω ποικίλες αντιλήψεις πάνω στο θέμα. Τις προάλλες (μπες διάβασε 11 αναρτήσεις πιο πριν) μου ήρθε να εκφραστώ, αδιαφορώντας για την γνώμη οποιουδήποτε, κάνοντας μια “Ηλιολατρική Ομολογία”. Στην Ελλάδα τώρα, άσχετα αν μας την επέβαλαν ή την εγκρίναμε, έχουμε την Ορθοδοξία. Εγώ την σέβομαι (και πάντα για σεβασμό στα θεία μιλάω σε αυτό το μπλογκ αν έχεις προσέξει, ποτέ για πίστη) γιατί είναι η τωρινή επίσημη θρησκεία της πατρίδος μου (έχω κάνει και ολόκληρη ανάρτηση γι αυτό το θέμα ΑΓΙΑ ΕΛΛΑΣ - « Ένας μπλόγκερ εξομολογείται...» και επίσης δίνονται εξηγήσεις και στο προσωπικό μου μανιφέστο, στο προφίλ μου στο μπλογκ, πάνω από τις αναρτήσεις.
    Επίσης, στην αρχή της αναρτήσεως τούτης εδώ, λεω “..γράφτηκε για τους απανταχού Έλληνες πατριώτες –θρησκευόμενους και μη...”. Επομένως, η φράση “τα θεία” αποκτά μία έννοια ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ.

    Την περισσότερη έμπνευση πάντως για το παρόν άρθρο, το οποίο επισημαίνει την αναγκαιότητα κάποιου ακλόνητου ήθους που πρέπει να διέπει τον ηγέτη/ηγέτες, την πήρα από το σχόλιο που κατέθεσα στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση “Η επέλαση -μετά το επταετές πραξικόπημα- των μεγαλύτερων ανθελλήνων ξένων πρακτόρων και καταστροφέων της Ελλάδος”, για ευνόητους λόγους.

    Το τσιγάρο για μένα είναι καλό πάθος :)

    Η μπάλλα από άχυρο...ωραία παρατήρηση...

    Και ποιούς Σοδομίτες...Μόνο αυτοί;;....ο Σιντάρτα να δεις πόσο το γλέντησε μέχρι ν'αγιάσει!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Διηνέκη,
    ευχαριστώ για την παραπομπή στο άρθρο.
    Έχω ξεχάσει τί μας είχες πει πολύ παλιά για τα ονόματα σε -ίνης.
    Μπορείς σε παρακαλώ να το επαναλάβεις εδώ; Γιατί στο γκουγκλ δεν βρήκα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλατίνης (μπισκότα), Μαρκεζίνης, Καμίνης, Μαρτίνης (Ερρίκος Ντυνάν / Ερυθρός Σταυρός), Πελεγρίνης (πρώην Πρύτανις), Κωνσταντίνης (πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου)...

      Θυμήθηκες τώρα;

      Διαγραφή
    2. Φυσικά! Τον λόγο τον είχα καταλάβει. Απλά δεν βρήκα τίποτα σε καμία από αυτές τις ιστοσελίδες που αιτιολογούν τις καταλήξεις ονομάτων-που έστω να το αιτιολογεί διαφορετικά. Η απουσία του -ίνης τελείως, τα λέει όλα.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα διοδοτε εχω μπερδευτει πραγματικα με τα site διαβαζα ελασ β τριαιανα αλλα σταματησα οπως και του perri γιατι καταλαβα οτι χρησιμοποιουν τον υδροχοισμο ως εφαλτηριο και οχι γιατι το πιστευουν αλλωστε στο site του εαμ β δεν εχουν γραψει οι παραπανω η ενδεχομενως ολι διαχειριστες του site του Τραιανου τους εχουν αποκλεισει γιατι αντιληφθηκαν τον υποπτο ρολο τους . Ποια ειναι η αποψη σου .ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα επίσης.
    Τον Τραϊανού τον ερωτεύτηκε πολύς κόσμος όταν πρωτοδιαβασε την "Βενιζελικη συμμορια". Κάποιοι κόλλησαν για τα καλά. Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν τον εμπιστεύομαι, από τον Οκτ.2015 που μας προέτρεπε να ξαναψηφισουμε σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑλησπερα διοδοτε συμφωνω απολυτα αλλα για τους δυο αυτους περιεργους τυπους που ανακυκλωνουν αρθρα του τραιανου ενω στο σιτε εαμ β δεν παρεμβαινουν η τους κοβουν οι διαχειριστες του ιστολογιου τι γνωμη εχεις βεβαια εδω και ενα μηνα περιπου παρατηρω οτι το ακροατηριο τους περιεργως σμικρυνεται ενδεχομενως γιατι οι εχεφρονες αναγνωστες τοπυς γυρισαν την πλατη αφου κατι κρυβουν ποια ειναι η γνωμη σου αφου καποτε και εσυ εκανες κριτικη και στους δυο.Τελικα για ποιο λογο πιστευεις οτι ο Τραιανου με το εαμ β δεν κατεβαινει στις επερχομενες εκλογες , μηπως θεωρει οτι δεν ωριμασν οι συνθηκες αλλα νομιζω οτι τωρα με την κριση ειναι το περιβαλλον ιδανικο αραγε γιατι φρεναρει μηπως καταλαβαινει οτι δεν εχει μελλον η παρεμβαση οποτε καλωντας σε αποχη εντεχνως μετα θα θριαμβολογει κεφαλαιοποιωντας το ποσοστο της αποχης ως δικη του παρεμβαση στις εκλογες, τι νομιζεις αναμενω ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν γνωρίζω καν αν είχε πρόθεση ο Τραϊανού να κατέβει σε εκλογές. Κι εξάλλου δεν τον έχει δει ποτέ κανένας νομίζω. Τί..θα εμφανιστεί κάποια στιγμή που θα ανακοινωθεί ημ/νία εκλογών και θα πει "γεια σας!..εγώ είμαι ο Τραϊανού που αγαπάτε τόσο πολύ..Ψηφήστε με!..;
    Αυτό το "ελας β' τρίαινα" δεν το γνώριζα. Από το σχόλιό σου γκούγκλαρα την λέξη και το ανακάλυψα. Πρέπει να ξεκίνησε από τραϊανιστές που σχολίαζαν στου peri, ελένη κλπ.
    ..και επί τη ευκαιρία, δεν γνωρίζω τί έχει συμβεί και εξαφανίστηκε η ελενη απο του πέρι.
    Γενικά..μου είναι εντελώς αδιάφορα όλα αυτά. Δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο.
    Τον peri τον θεωρώ πολύ καλό παιδί, απλά ζει ακόμα την τραϊανοφάση του.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.