«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Roger Waters ( των Pink Floyd ), σε συναυλία του στη Βαρκελώνη : « Ἀναζητεῖτε τήν Ἀλήθεια καί μήν πιστεύετε τήν προπαγάνδα κατά τῆς Συρίας καί τοῦ Ἄσσαντ » (βίντεο)



Ἀναζητεῖτε τήν Ἀλήθεια,εἶπε ὁ μεγάλος δημιουργός καί συνιδρυτής τῶν Pink Floyd, Roger Waters,ἀναφερόμενος στούς πρόσφατους βομβαρδισμούς τῆς Δαμασκοῦ ἀπό τούς κυρίως ἐκφραστές τῆς ΝΤΠ.


Κατά τήν διάρκεια τῆς συναυλίας του,στήν Βαρκελώνη, ὁ Roger Waters ἔδειξε τούς πραγματικούς ὑπαιτίους γιά τούς βομβαρδισμούς στήν Συρία,μίλησε γιά τήν προπαγάνδα τῶν «White Helmets»,ἕνα ἀπό τά στρατευμένα πειθήνια ὄργανα τῆς ΝΤΠ,καί κυρίως ζήτησε ἀπό τόν κόσμον νά ἀναζητῆ τήν Ἀλήθεια. 

Φυσικά καταχειροκροτήθηκε ! 


 Ἡ Πελασγική

πηγή

33 σχόλια:

  1. Ἔμ,γι'αὐτό λέω πώς εἶναι οἱ μοναδικοί κι'ἀποκλειστικοί μου ἀγαπημένοι,οἱ Pink Floyd !Βεβαίως ὁ Ρότζερ τούς ἄφησε νωρίς,ἀλλά καί μέχρι ἐκεῖ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ! Σημείωσε δέ,πώς ὁ Ρότζερ ἔχει σπίτι,ἐδῶ καί πολλά χρόνια,στό Πήλιον! Ἔ, κάτι ξέρει,ἔ; Καί ὁ Ράϊτ,ὁ συγχωρεμένος,εἶχε παντρευτεῖ ἑλληνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα ξέρω...
      Σου αφιερώνω αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=-yf85whLpUU

      Διαγραφή
    2. Χαχα... Έτερος θιασώτης των Pink Floyd εδώ! Όταν πρωτάκουσα, σε ηλικία 15 ετών, το Dark Side of the Moon, κυριολεκτικά άλλαξε η ζωή μου.
      Χαίρομαι που έχω καλή παρέα.

      Διαγραφή
    3. Καί ἐμεῖς χαιρόμεθα ὅταν οἱ ἐκλεκτές μας ἐπιλογές συμπίπτουν !

      Διαγραφή
  2. Πλάκα έχει ο τρόπος που έγραψες τον τίτλο σου Διηνέκη.
    Λοιπόν ναι, Καστελλόριζον!
    Τα έχω γράψει στο ΕργΔημΕργ αρκετές φορές, πολλά για τους Pink Floyd. Πόσο ψαγμένοι εις βάθος βάθος, μυητικό θά'λεγα (με την καλή έννοια), φιλέλληνες, προσωπικούς δεσμούς με την Ελλάδα, όλοι τους, όχι μόνο οι δυο που λέει η Ευαγγελία. Και αυτή η σχέση τους με την Ελλάδα, διακριτική, μακρυά από την στάση που δείχνουν απέναντι στην αγγλική κοινωνία. Η δε αυτή στάση, απέναντι στην αγγλική κοινωνία, δεν είναι και η καλύτερη. Τους έχουν εδώ και 30 χρόνια στο κλ@σιμο.
    Τί να πρωτοαναφέρω τώρα... δεν έχω και πολύ χρόνο.
    Ο Γκίλμορ έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Καστελλόριζο. Ξέρει πόσο ενδιαφέρει τους σιωνιστές. Δεν ξέρω αν έχει φτιάξει και δικό του σπίτι εκεί. Ο Ράιτ γνώρισε τη γυναίκα του μάλλον στην Αίγινα. Είχε αγοράσει και κάποιο σπίτι εκεί. Έκανε παρέα και με τον Κακλαμανάκη τον ιστιοπλόο νομίζω.

    Η φιλοσοφία πίσω από τα άλμπουμ dark side of the moon και wish you were here πάει πολύ πιο πέρα από εκεί που νομίζουν οι περισσότεροι. Σε στίχους και εξώφυλλα βρίσκονται κωδικοποιημένες επιστημονικές κ.ά. πληροφορίες.
    Πάντως για την ασφάλειά τους σιωπούσαν όσο προσπαθούσε να σιωπά και ο Άρθουρ Κλαρκ και ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

    "Σε παρακαλώ πού είναι το μπαρ Τζων;" λέει ο Γουότερς, έτσι όπως το διαβάζεις, στα ελληνικά!, κάπου μέσα στο τελευταίο άλμπουμ τους (Final Cut), πριν το διαλύσουν ως τετράδα.

    Άλλη στιγμή θα πούμε περισσότερα, πιο σημαντικά που δεν γράφονται εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τό Ummagumma,εἶναι ἐξαιρετικόν ! Τό Astronomy Domine τοῦ Syd Barrett,(πού μετά πῆγε νά ποτίζῃ λαχανόκηπους -δῆλα δή ξέφυγε λίγο ἤ πολύ, διανοητικῶς) πολύ καλόν ! Ὅπως καί τό ἐξαίσιον Set the Controls for the Heart of the Sun τοῦ πολυαγαπημένου μου Waters. Ἡ δέ συναυλία στήν Πομπηΐα τό κάτι ἄλλο ! ! ! ! !
      Ἐδῶ τό ζωντανό ἀπό τήν Πομπηΐα,Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!!!!!!!!https://www.youtube.com/watch?v=b_6hFrzsyd4&list=PLjT3Z589ba7Mm-iE45h1juprH2-j81LkV

      Διαγραφή
  3. Ένα στοιχείο για να σε γλυκάνω:

    Το 1975 στο εσώφυλλο του wish you were here υπήρχε αυτή η φωτογραφία:
    http://bilder.hifi-forum.de/max/676128/pink-floyd-wish-you-were-here-postcard_697378.jpg

    Καθόλου τυχαία δεν επέλεξαν αυτή τη λίμνη για να γίνει η φωτογράφιση.
    "Μα ποια είναι αυτή η λίμνη και πού" πολλοί αναρωτιόντουσαν για πολλά χρόνια, και απάντηση δεν πήραν.

    Και πάμε στο 2010:
    https://www.newsit.gr/kosmos/nasa-oi-eksogiinoi-einai-vaktirio-ston-pato-mias-limnis/2016642/

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανεῖς οἱ γνώσεις τους...Καί οὐδέν ἔτερον σχόλιον,ἐπ' αὐτοῦ... !

      Διαγραφή
  4. Και λίγη αρχαία ελληνική μυθολογία:
    https://www.youtube.com/watch?v=nTgQIEqd5Ac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αυτός ήξερε πολλά, αλλά τον απορρόφησε η Κρόνεια Μαγεία (μέχρι που τον κατάπιε):

    https://www.youtube.com/watch?v=aW0XT5SbEII

    "God is on top of it all, that's all," είναι όλος κι όλος ο στίχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα Κώστα, πάρε κάτι καλά παιδιά εδώ: https://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2018/04/b-o-pink-floyd-roger-waters.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω ήδη απαντήσει στην ανάρτηση "Μπασάρ Αλ Άσαντ..."

      Διαγραφή
    2. Πάντως,ἀγαπητέ Διηνέκη,ἐγώ δέν θά ἀσχολούμην μαζύ τους οὐδόλως. Εἶναι ἀνύπαρκτοι ! Μήν ζωντανεύετε τά ζόμπι ! ! !

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα
      Ευαγγελία, ΚΑΛΟΟΟ!

      Διαγραφή
    4. Σε πληροφορώ Ευαγγελία ότι, αυτοί οι τύποι είναι ΠΟΛΛΟΙ στη Ρόδο.
      Στη Ρόδο, υπάρχει «σφηκοφωλιά» από παλιά. Υπάρχει ισχυρό κλιμάκιο τής Mossad...

      Απ' ό,τι κατάλαβα, τους ενόχλησαν αυτό: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/04/blog-post_10.html
      με την παραπομπή εδώ: https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2018/04/13/οι-τοίχοι-πέφτουν-οι-καρδιές-μας-όχι/
      και αυτό: https://soundcloud.com/user-32032823/o9tinbmwiek4
      (από εδώ: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/04/47.html)

      Διαγραφή
    5. Ναι Διηνέκη,
      νιώθουν σαν σαπούνια μόλις βλέπουν κάτι τέτοια...
      🤣 😃 😄 😅 😆

      Διαγραφή
    6. Και οι Δήμητρες, οι Αθηνές και "οι Κάρες ήταν Έλληνες" κλπ κλπ μπλα μπλα μπλα.. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ.

      Διαγραφή
    7. Οβριο-ολυμπισταί,
      όπως ο Σκουρτέλης είναι Οβριο-βυζαντινιστής
      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!......

      Έχει δύο όψεις αυτό το ατλαντοκρόνιο νόμισμα.
      χαχαχαχαχαχαχαχαχα...

      Διαγραφή
    8. Εἶναι γνωστότατος σφηκοφωλιά ἀρχαιόθεν.Τυχαῖον πώς ὁ Δαναός μέ τίς 50 (!!!) κόρες,πρώτη στάσιν ἐκανε στήνῬόδον;Καί,τυχαίον πού ἔφτιαξε καί ἱερό στήν Ἀθηνᾶ; Κάπου ἐκεῖ στήν Λίνδον,ἔ; Ἔ,λοιπόν τίποτε τυχαῖον,Τ Ι Π Ο Τ Ε !

      Διαγραφή
  7. Εγώ είδα μία ταινία με βάση μία συναυλία τους που την επαναλαμβάνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, με θέμα το άλμπουμ The Wall. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Σαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο μου φαίνεται. Κάτι είναι off. Λόγια δεν έχω για να το περιγράψω ακόμα. Ή αυτό, ή η ταινία είναι τόσο κακοφτιαγμένη που χάνεται η ουσία, που νομίζω πως είναι η αντίσταση σε ότι μας στερεί την ελευθερία, και γίνεται σαν ναρκωτικό.

    Έτσι έγινε και με το κίνημα των χίπις διαβάζω, αυτοί παραλίγο να γκρεμίσουν το Σύστημα Ελέγχου. Οι χίπις ήταν το πλησιέστερο που υπήρξε ποτέ στην έξοδο από το μάτριξ. Το Σύστημα Ελέγχου απάντησε χώνοντάς τους ναρκωτικά με τη CIA και υπερβατικό διαλογισμό με διάφορους καλοθελητές, και από ελπίδα του ελεύθερου κόσμου έγιναν ζόμπι.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λες Γιώργο (κι εδώ).

      Διαγραφή
    2. Γιώργο,
      για τους χίπις και ό,τι ακολούθησε καλά τα λες.
      Για την ταινία του Άλαν Πάρκερ δεν έχεις δίκιο.
      Μάλλον είσαι μικρότερος από 45 για να την λες και κακοφτιαγμένη. Τα μάτια σου είναι συνηθισμένα σε νεότερη εξέλιξη του κινηματογράφου και των εφέ.
      Η ταινία The Wall υπήρξε για την εποχή της ό,τι πιο προηγμένο και ανατρεπτικό, όσον αφορά το σύστημα, τα μιλιταριστικά καθεστώτα. Είναι μια από τις πιο αντιπολεμικές και αφυπνιστικές ταινίες που έχουν γίνει ποτέ.
      Σωστά το θέτεις "η αντίσταση σε ότι μας στερεί την ελευθερία". Γιατί νομίζεις όμως ότι γίνεται σαν ναρκωτικό..; Την αντίσταση αυτήν εννοείς; Ότι πασσάρεται ως ναρκωτικό; Δεν έχω πιάσει πλήρως το σκεπτικό σου. Η ταινία έχει και ξεκάθαρο νόημα πάντως ότι τα ναρκωτικά σκοτώνουν και καταστρέφουν και την ζωή των γύρω σου.
      Η ταινία έχει πολλά άλλα επίσης νοήματα, που θα μας έπαιρνε ως το πρωί να τα αναλύαμε. Και καλώς επαναλαμβάνουν το πρότζεκτ σε συναυλίες, μερικές δεκαετίες τώρα, γιατί όλα τα νοήματά της είναι διαχρονικά, ταιριάζουν σε κάθε εποχή κρίσεων.
      Σε ευχαριστώ για την συμβολή σου. Διά του σκεπτικισμού αναπτύσσονται οι καλύτερες ερευνητικές συζητήσεις και επανατοποθετήσεις.

      Διαγραφή
    3. Ἀγαπητέ Γεώργιε,οἱ χίπις ἦταν ἀποκλειστικό κατασκεύασμα τῶν σιώνων.Σ'ὅλες τίς φάσεις τους ἐλεγχόμενοι. Ὅσον ἀφορᾶ,τήν ταινία The Wall,προσπάθησε νά πιάσῃς τό βαθύτερο νόημα,ἐννοεῖται μόνος σου,καί θά καταλάβῃς πόσο καταπλητκικό ἦταν τό ἔργο,τόσο σάν σύνθεσις μουσική ὅσον καί ὡς ἀπόδοσιν στήν μεγάλη ὀθόνη.Καί ἦταν ἀποκλειστικῶς δημιουργία τοῦ Ρότζερ.

      Διαγραφή
    4. Διηνέκη,
      ο καθείς στο είδος του. Αλλά όταν πιάνει στο στόμα του και το είδος του άλλου..θέλει προσοχή...να μην συμπληρώσει το κενό της άγνοιας με προκατάληψη.

      Διαγραφή
    5. Κι αυτό ισχύει σε όλα τα θέματα...

      Διαγραφή
    6. Χαχα... κάτι έγινε εδώ, αλλά δεν το κατάλαβα...
      Δεν πειράζει...
      Καλύτερα...

      Διαγραφή
  8. Ενοχλούν και κάτι τέτοια ρε γ@μ%τ#...

    http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/04/east-med.html
    http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/04/blog-post_993.html
    http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/04/46_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα για την ταινία του 2017 έλεγα. Αυτή μου φάνηκε ότι γίνεται σαν ναρκωτικό, ή σαν να υπνωτίζει.

    Την αυθεντική ταινία την είδα κάποτε στην τηλεόραση αλλά δεν θυμάμαι πολλά. Η παρακάτω σκηνή με τα λουλούδια για κάποιο λόγο μου έμεινε.

    https://www.youtube.com/watch?v=cBNiQrQdUeM

    Όσο και να το ζορίσουμε (που κι εγώ ήμουν λίγο φαν της μουσικής τους και θα ήθελα να τους υπερασπιστώ), δεν τη λες και θετική επίδραση στους νέους αυτή τη σκηνή. Το θηλυκό στο τέλος καταβροχθίζει το αρσενικό. Και μεταμορφώνεται σε νυχτερίδα και φεύγει. Πολύ ρομαντικό. Και στήριξη του θεσμού της οικογένειας κάργα. Τι γίνεται εδώ; Παίζουν με τα μυαλά μας μου φαίνεται.

    Οι χίπις έχουν ενδιαφέρουσες αναλογίες με το ίντερνετ. Και με τα κρυπτονομίσματα για τους πιο προχώ. Το ίντερνετ το έφτιαξε μία υπηρεσία πρακτόρων, η NSA. Οι χίπις φαίνεται πως εμπνεύστηκαν από τα κιμπούτζ των σιωνιστών. Το bitcoin το έφτιαξε η NSA. Μαύρη μαυρίλα. Κι όμως με αυτά που λέμε στο ίντερνετ, με πολλούς και αγνώστους από την άλλη άκρη της Ελλάδας, ή από την άλλη άκρη του κόσμου, αφαιρούμε εξουσία από τα καθεστωτικά μήντια. Αναγκάζονται μέχρι και πολιτικοί να διαβάζουν Διηνέκη. Να τους πάει. Χαλάστρα στο Σύστημα Ελέγχου είναι αυτό.

    Αυτοί έκαναν τους υπολογισμούς τους και σου λέει από τη μία χάνουμε που μας παίρνουν όλοι χαμπάρι τι λαμόγια είμαστε, από την άλλη τους παρακολουθούμε όλους και όποιος κάνει πως παίρνει τα όπλα τον μαζεύουμε σε χρόνο dt.

    Εν τω μεταξύ είναι και άκρως εθιστικά τα κοινωνικά μήντια. Σαν ναρκωτικό...

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίες παρατηρήσεις Γιώργο. Σωστός.
    Όσο για την σκηνή της ταινίας... είναι λιγο "Σπυρόπουλος κατάσταση". Αδίστακτα μητριαρχικά δικαστικά συστήματα, αντιπατριαρχικά. Μπρρρ..Μην σου τύχει...
    Τα δείχνει και η ταινία, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ, άσχετα που εσύ το κατάλαβες αντίστροφα.
    Όταν σύρεται σε δίκη ο πρωταγωνιστής (μέσα στην αρρωστημένη του φαντασία) τί του λέει ο δικαστής..:

    The evidence before the court is
    Incontrovertible, there's no need for
    The jury to retire.
    In all my years of judging
    I have never heard before
    Of someone more deserving
    Of the full penalty of law.
    The way you made them suffer,
    Your exquisite wife and mother,
    Fills me with the urge to defecate!

    "Hey Judge! Shit on him!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο την ωραια εκεινη εποχη https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=-0kcet4aPpQ αυτος ειναι ο Roger. Πολιτισμος, κοινωνικη ευαισθησια, ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή