«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

4 επείγοντα θέματα από το pronews.gr - 3/5/2018



1. «Κάτι ετοιμάζεται» στην Αν.Μεσόγειο - Πρωτοφανής αντιπαράθεση Στόλων ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας & Γερμανίας με ρωσικό Στόλο

 

2. Ελληνική κυβερνοεπίθεση στα τουρκικά Channel 24TV και ISP Turk - Εκτός λειτουργίας 12.987 τουρκικά router και σέρβερ

(Ας μελετηθεί, σε αντιδιαστολή με την ανάρτησή μας  el.gr Αποκλειστικό: Έτσι σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα οι Τούρκοι - Η τεχνολογία στα χέρια του Σουλτάνου)

 

3. Σοκ στη Βοιωτία! Τρεις Πακιστανοί βίασαν 15χρονο

 

4. ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη ρωσικό Su 30SM στην ανατολική Μεσόγειο - Νεκροί οι 2 πιλότοι

 

8 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχα
    Αρκάς..Άπαιχτος!!!
    http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2018/05/blog-post_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο θέμα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν. Αλλά ούτε καί το τρίτο, το οποίο είναι πατροπαράδοτο έθιμο της κουλτούρας των Πάκις. (Καί των Αφγανών, καί... καί...)

    Έ, 'ντάξ', ο πιτσιρικάς πόνεσε τώρα, που είναι αρχή. Αργότερα, θα συνηθίσει. Κι ακόμη αργότερα, θα κάνει ο ίδιος τα ίδια σ' άλλους πιτσιρικάδες. Σαρία, κι άγιος ο Αλλάχ!

    Τί να σας πω, όμως;! Περί ορέξεως, ουδείς λόγος. Αλλά, μακριά κι αλάργα από μας τέτοιοι "πολυπολιτισμοί"!

    (Υγ: Τί θαλασσοδέρονται καί πνίγονται στο Αιγαίο, ρέ παιδί μου; Αεροπορικό εισιτήριο, καί κατ' ευθείαν στη Γερμανία! Εκεί βρίσκεται ο παράδεισος γιά τα βδελυρά έθνη! Εκεί θα βρούν πλήρη κατανόηση απ' τους ντόπιους, διότι οι τελευταίοι βατεύουν σκύλους.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ☆ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ☆ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ- Πρωτοφανής αντιπαράθεση Στόλων ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας & Γερμανίας με ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΛΟ ΕΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ
    ΣΤΟΛΟΥ...!!!!
    -----
    Υπερσυγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας, χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει αυτό, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ώρες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
    Οι Ρώσοι έστειλαν από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αρκετά πολεμικά, προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τον Στόλο της Βαλτικής (!!!) σε μία σπάνια κλιμάκωση της ναυτικής τους παρουσίας, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια.
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡΧΗΤΙΚΟΥΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ...!!!
    Ούτε την παραμονή της επίθεσης ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στην Συρία πριν τρεις εβδομάδες είχαν μεταφέρει τόσο μεγάλη ναυτική δύναμη: Η φρεγάτα RFS Yaroslav Mudryy (712) κλάσης Neustrashimy (Project 1154) και το πετρελαιοφόρο RFS Lena κλάσης Uda (Project 577D), διέσχισαν στις 26 Απριλίου τα στενά του Γιβραλτάρ και εισήλθαν στην Μεσόγειο προερχόμενα από την Βαλτική Θάλασσα .
    Είχαν προηγηθεί οι φρεγάτες RFS Pytlivy (808) κλάσης Krivak II (Project 1135M), και RFS Smetlivy (810) κλάσης Kashin (Project 61) διέσχισαν τα στενά του Βοσπόρου και κατευθύνθηκαν προς την Ανατολική Μεσόγειο.
    Μαζί τους βρίσκονται τουλάχιστον τρία ρωσικά πυρηνικα υποβρύχια κλάσης Kilo & Kilo II, ενώ άλλες τέσσερις κορβέτες και φρεγάτες βρίσκονται ήδη αναπτυγμένες στην περιοχή.
    Πριν από ένα μήνα εκφορτώθηκαν στην Συρία, συστοιχίες βλημάτων επακτίου αμύνης Onyx, που δίνουν μια περίμετρο ασφαλείας 400 χλμ. από τις συριακές ακτές και ήδη έχουν εγκατασταθεί κοντά στην ρωσική βάση του Χμέιμιμ.
    Χθες, για πρώτη φορά, ρωσικά μαχητικά Su-30SM απογειώθηκαν από την ΑΒ Χμέιμιμ και μπήκαν στον βορειοανατολικό εναέριο χώρο του Λιβάνου, κατόπιν άδειας της κυβέρνησης του Λιβάνου.
    Την ίδια στιγμή ισραηλινά μαχητικά πετούσαν στο Βόρειο Ισραήλ πάνω από την Θάλασσα της Γαλιλαίας.
    Γενικά στην περιοχή επικρατεί μια περίεργη κινητικότητα σαν «κάτι να ετοιμάζεται»...
    ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ - ΕΜΒΟΛΙΜΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΜΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡΣ (CYBER WARRIORS) ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ Α Ν Ε Σ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
    ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ "ΦΟΡΑ" ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ...!!! ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΚΑΡΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To pronews ειναι του Σύριζα και της χρυσής αυγής μας δουλεύεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τί σημασία έχει; Τα συγκεκριμένα θέματα είναι απλές ειδήσεις. Οποιαδήποτε ψευδής ή παραπλανητική λεπτομέρεια, αργά ή γρήγορα θα φανεί. Τα πάντα χρησιμοποιούμε ως ενημερωτικά εργαλεία, με τον δικό μας τρόπο. Και ξέρουμε πολύ καλά τί καπνό φουμάρει ο καθένας τους...

      Διαγραφή
  5. Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» την κανονιοφόρο Αρματωλός...!!!

    CNN Greece
    07:12 Παρασκευή, 04 Μαίου 2018 - Ανανεώθηκε 07:37

    Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» την κανονιοφόρο Αρματωλός
    Πηγή: hellenicnavy
    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/5), στις 04:00 , όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο ήρθε σε επαφή με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης.
    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης.
    Μ΄έναν ελιγμό, το εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου. Αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα!
    Να σημειωθεί ότι κανένα από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν τραυματίστηκε και το σκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά.
    Όπως αναφέρει το Militaire.gr, το επεισόδιο αξιολογείται ως ύποπτο και σοβαρό, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον νησί της Μυτιλήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TOYΡKOI ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟ… ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...!!!!
    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

    Στην ανατολική ακτή του Βοσπόρου, στην περιοχή του Anadolu Hisar πίσω από το μεγάλο σουπερ μάρκετ Carrefour υπάρχει ένα ονομαστό άγιασμα της Παναγίας,
    το Göksu Ayazmazı, ή Küçüksu Ayazması, ή Anadolu Hisar Ayazması, ή Panaya Ayazması, ή Meryem Ana Ayazması, όπως το ονομάζουν με τις διάφορες ονομασίες οι ίδιοι οι Τούρκοι, που είναι τόπος προσκυνήματος των μουσουλμάνων για τις ιαματικές και τις άλλες θαυματουργικές του ιδιότητες. Ένα ελληνορθόδοξο αγίασμα που «συγκινεί» τους Τούρκους σε σημείο να αφιερώσουν ολόκληρα άρθρα για την χαρισματικές του ιδιότητες.

    Το αγίασμα αυτό αναφέρεται από το 1870 αλλά είναι πολλούς αιώνιες παλαιότερο και βρίσκεται στον ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στην περιοχή του Anadolu Hisar, στο χωριό Vaniköy που έχει γίνει τόπος προσκυνήματος για τους Τούρκους. Όπως αναφέρει η γνωστή Τουρκάλα ιστορικός, Samiha Ayverdı, η αγιότητα της περιοχής αυτής που είναι αφιερωμένη στην Παναγία ήταν γνωστή ακόμα από την βυζαντινή περίοδο και είχε την ονομασία «Potamoniıon», μια περιοχή γεμάτη ψηλά πλατάνια Από την βυζαντινή περίοδο οι ελληνορθόδοξοι κάτοικοι της περιοχής συνήθιζαν να πανηγυρίζουν στις 8 Σεπτεμβρίου, μέρα όπου μαζεύονταν προσκυνητές από πολλά μέρη και της Μικράς Ασίας αλλά και της Θράκης για να προσκυνήσουν το χαρισματικό αυτό άγιασμα, το «Kutsal Kuyular».
    Τα ίδια και περισσότερα αναφέρει ο Τούρκος συγγραφέας, Mehmet Yaşin, ο οποίος περιγράφει την διαδρομή των πιστών από την ευρωπαϊκή ακτή με το βαποράκι της γραμμής για να πάνε να προσκυνήσουν το αγίασμα. Στην απόβαρα οι βαρκάρηδες φώναζαν στο κοινό, «Ayazma bir lira», δηλαδή μια λίρα το εισιτήριο για να τους πάει στο αγίασμα της Παναγίας μεγάλη η χάρη της. Γυναίκες κλασικές τουρκάλες μανδηλολοφορούσες μαζί με ένα τσούρμο παιδιά, άντρες μεροκαματιαρήδες, ηλικιωμένοι με τις γκλίτσες τους όλοι χαρούμενοι με γέλια και φωνές πήγαιναν να προσκυνήσουν το αγίασμα της Παναγίας
    –Σήμερα γιορτάζουμε. -Σήμερα έχουμε πανηγύρι. –Πάμε στο Αγίασμα -Εκεί δίπλα είναι η εκκλησία της Παναγίας, Meryem Ana Kilisesi..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή